- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Un nou record: Valoarea de piata a Apple a urcat la peste 620 mld. $

21 Aug, 10:13 • adrian.mihaltianu
Apple a stabilit un nou record pentru valoarea de piata a unei companii americane, ajungand la 623,5 miliarde de dolari, usor peste maximul atins de Microsoft la finele anului 1999, de 616,3 miliarde de dolari.
Un nou record: Valoarea de piata a Apple a urcat la peste 620 mld. $

Actiunile Apple au crescut luni la New York cu 2,6%, inchizand la 665,15 dolari, pret care presupune o valoare de piata de 623,5 miliarde de dolari, datorita optimismului investitorilor privind succesul viitoarei versiuni iPhone, care va fi lansata in septembrie, noteaza [url=http://www.bloomberg.com/news/2012-08-20/apple-on-track-to-top-microsoft-record-closing-market-cap.html]Bloomberg[/url].

Apple se pregateste sa lanseze, pe 12 septembrie, urmatorul model iPhone, cu un design complet nou, au declarat surse apropiate companiei. Analistii FBR Capital Markets anticipeaza ca Apple va vinde 250 milioane de unitati pana la aparitia variantei ulterioare.

Telefoanele iPhone genereaza aproximativ 70% din profitul Apple, potrivit analistului Tony Sacconaghi de la Sanford C. Bernstein, care a adaugat ca actiunile companiei au crescut in medie cu 11% in perioadele de doua luni care au precedat lansarile de noi modele iPhone in ultimii cinci ani.

Noul iPhone va avea un ecran mai mare si va fi mai subtire, precum si compatibilitate cu retelele de telecomunicatii LTE, cu viteze mai mari de transfer al datelor, a declarat analistului Gene Munster de la Piper Jaffray.