- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Veniturile Romtelecom au scazut cu 7,6% in S1, insa operatorul a revenit pe profit

06 Aug, 12:28 • mihaela.tudorancea
Veniturile Romtelecom au scazut cu 7,6% in primul semestru, la 408,7 mil. euro, insa compania a inregistrat profit operational de 12,3 mil. euro, in comparatie cu pierderile de 16,1 mil. euro din perioada similara de anul trecut.
Veniturile Romtelecom au scazut cu 7,6% in S1, insa operatorul a revenit pe profit

Pe trimestrul doi, veniturile au scazut cu 7,1%, la 207,3 milioane de euro, principala cauza fiind descresterea incasarilor din serviciile de voce cu 12%, ca rezultat combinat al scaderii ARPU cu 8% si al numarului de linii fixe cu 4%, conform companiei. Pe trimestrul doi, compania a inregistrat pierderi operationale de 1,5 mil. euro.

„In ciuda scaderii veniturilor, Romtelecom a inregistrat rezultate financiare nete pozitive in prima jumatate a anului 2009, in timp ce profitul operational a fost mentinut la aproximativ acelasi nivel”, a precizat Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom (foto).

Numarul de clienti total al Romtelecom a crescut cu 9% in prima jumatate a acestui an, la 4,37 milioane de clienti, de la 4,02 milioane de clienti raportati in perioada similara a anului precedent.

Pentru serviciile de internet broadband si TV a fost inregistrata o rata de crestere mai redusa in comparatie cu perioadele anterioare, ca urmare a actualei crize mondiale care are impact si asupra pietei din Romania, conform Romtelecom.