Internet/New Media

Veniturile Vodafone au crescut in octombrie – decembrie

06 Feb, 11:13 • Redactia DailyBusiness
Operatorul telecom Vodafone Romania a obtinut in perioada octombrie-decembrie, trimestrul al treilea al anului fiscal 2013-2014, venituri din servicii de 177,1 milioane de euro, in crestere cu 0,4% in baza organica fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Veniturile Vodafone au crescut in octombrie - decembrie

In primele sase luni ale anului fiscal, perioada aprilie-septembrie, Vodafone a inregistrat venituri din servicii de 352,9 milioane euro, in scadere cu 3,6%, in baza organica, fata de perioada corespunzatoare a anului anterior, se arata intr-un comunicat de presa al operatorului.

Comparatia in baza organica reflecta evolutia comparabila, atat din privinta impactului fuziunilor si achizitiilor, cat si a efectului de curs valutar.

Compania avea in Romania la sfarsitul anului trecut 8,315 milioane de clienti, fata de 8,122 milioane de clienti la finele anului 2012 si 8,183 milioane de clienti la finele lunii septembrie.

Din totalul clientilor, 59,9% sunt utilizatori de cartele preplatite, iar restul clienti pe baza de abonament, se arata intr-un comunicat al Vodafone Romania.

Venitul mediu pe utilizator s-a situat la 6,4 euro in trimestrul incheiat in decembrie, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar aproape neschimbat comparativ cu 6,5 euro in precedentele doua trimestre ale anului fiscal in curs.

Veniturile din date mobile au crescut cu 22,3% in trimestrul octombrie-decembrie, fata de aceeasi perioada a anului precedent, a precizat Vodafone.

Vodafone Romania este o divizie a grupului britanic Vodafone, cu aproximativ 419 milioane de clienti la nivel global la sfarsitul lunii decembrie.