- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Windows 8 a fost prezentat oficial. VEZI VIDEO

02 Jun, 10:46 • razvan.codorean
Noul sistem de operare Windows 8 a fost dezvaluit, in premiera mondiala, in cadrul unei prezentari facute de Michael Angiulo, vicepresedintele Microsoft, cu ocazia Computex Show, la Taipei. Sistemul, aflat inca in stadiul de dezvoltare, va fi lansat oficial in 2012.
Windows 8 a fost prezentat oficial. VEZI VIDEO

Demo-ul, rulat pe un computer touch-screen echipat cu procesor ARM, arata ca Microsoft va pune accent in viitorul Windows 8 pe experienta tactila. Softul a parut ca booteaza (porneste) instant si permite utilizatorului sa isi organizeze aplicatiile cu ajutorul degetelor, la fel ca in softurile rivalilor de la Apple sau Google Android.
[dbvideo=673]

[quote=Michael Angiulo, vicepresedintele Microsoft]Windows-ul se reinventeaza pentru tablete[/quote]

“Este o reinventare a Windows, adaptata noilor trenduri”, a declarat Angiulo. Noul sistem va fi dedicat tabletelor, insa si altor device-uri, a mai spus acesta.

Sistemul va imprumuta trasaturi de la Windows Phone 7 pentru a fi compatibil cu dispozitivele touch-screen. Spre deosebire de celelalte versiuni de Windows, icon-urile le imita pe cele de pe smartphone-uri,
 sunt mult mai mari si viu colorate pentru a fi accesate cat mai usor.

[url=http://www.marketwatch.com/story/microsoft-offers-peek-at-windows-8-2011-06-02]Analistii de la MarketWatch[/url] au declarat ca demo-ul Windows 8 dovedeste faptul ca Microsoft renunta la traditie si incearca sa faca fata concurentei acerbe pe segmentul tabletelor si altor dispozitive mobile, practicata de Apple cu sistemul IOS si Google cu Android.

„Temerile sunt ca tabletele vor ‘canibaliza’ PC-urile, iar Microsoft nu se va afla printre jucatorii importanti din piata”, a declarat analistul  Kevin Buttigieg.
[dbvideo=674]

Expertii au remarcat si faptul ca, spre deosebire de trecut, Microsoft nu se mai bazeaza pe procesoarele Intel, dovada ca, in prezentarea Windows 8, a folosit procesorul ARM, produs folosit mai ales pentru smartphone-uri.

Windows 8 va fi, astfel, adaptat, atat pentru ARM cat si pentru procesoarele de pe platforma x86, produse de Intel sau AMD.