- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Juridic

Gabriela Firea, audiată în Dosarul „10 August”. Oficialul PSD era primar al Bucureștiului în 2018

18 Jan, 18:21 • Stefan Simion
Vești crunte pentru Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului. Ministrul Familiei a fost audiată miercuri, 18 ianuarie, în Dosarul „10 August". 
Gabriela Firea, audiată în Dosarul „10 August. Oficialul PSD era primar al Bucureștiului în 2018

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a fost audiată miercuri după-amiază, la Parchetul General, informează România TV.

Fostul primar general al Capitalei a dat explicații în celebrul Dosar „10 August”, ca martor. Ea ar fi venit la audieri însoțită de un avocat.

Evenimentul violent s-a petrecut în 2018, în vremea în care Liviu Dragnea încă deținea puterea în PSD, partidul care guverna împreună cu ALDE.

Gabriela Firea a oferit o primă reacție, în urma audierii:

„Discuția a fost doar cu referire la documentele de delegare. Nu ar fi corect din partea mea să divulg toate detaliile din dosar. Ar fi o lipsă de respect față de doamna procuror”, a transmis ministrul.

 

Protestele din 10 august, un eveniment controversat

 

Jurnalistul Victor Ciutacu susține că protestele din Piața Victoriei au fost, de fapt, niște șiretlicuri puse la cale de diverși adversari politici ai alianței de guvernare de la acea vreme.

„La patru ani de la măcelul din Piața Victoriei, ăia care au vrut să dea lovitura de stat sunt în Palatul Victoria împreună cu ăia pe s-au chinuit să-i dea jos. Ticăloșii de care s-au folosit au trecut pasager, cât au fost utili, prin guvern și acum ori fac bani din ce și-au aranjat atunci, ori numără ce au strâns cât s-au jucat de-a miniștrii. Oengiștii premianți au pus-o, sunt aranjați cu finanțările pe câteva cicluri electorale înainte.

Iar proștii entuziaști stau și pișă ochii a pagubă, ceva de genul ‘ce câini am fost și ce jigodii am ajuns’. Ăstora din urmă le-aș adresa o întrebare: sunteți fericiți că ați luat gaze-n nas și pulane pe spinare ca să-l faceți ministru pe Burduja? Și pe Rareș europarlamentar, dar nu ne mai luăm acum și din asta…”, a scris jurnalistul România TV pe Facebook.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult