- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Juridic

Ce au ajuns să facă românii, din cauza sărăciei. Avertismentul avocatului Adrian Cuculis

12 Oct, 19:00 • Cornel Ghimeșan
Vin vremuri din ce în ce mai grele pentru români, iar un fenomen îngrijorător începe să ia amploare. Din acest motiv, e nevoie ca guvernul să-și asume decizii majore, crede avocatul Adrian Cuculis.
Ce au ajuns să facă românii, din cauza sărăciei. Avertismentul avocatului Adrian Cuculis

Din ce în ce mai mulți români eliberați din spatele gratiilor aleg să comită infracțiuni grave, pentru a ajunge tot la închisoare, avertizează avocatul Adrian Cuculis.

Sărăcia, lipsa perspectivelor, dar și legea sunt de vină pentru acest cerc vicios, crede celebrul jurist.

 

Avocatul Adrian Cuculis cere modificări urgente în Codul Penal

 

Avocatul Adrian Cuculis susține că în actuala formă, Codul Penal amintește de perioada bolșevică, deci fără legătură cu democrația pe care politicienii români o invocă zi de zi în discursurile publice.

Cunoscutul avocat și-a exprimat punctul de vedere printr-un mesaj-manifest, publicat în social media:

„Am văzut astăzi o știre care m-a făcut mai degrabă să mă întristez decât să mă amuz, deși știrea în sine pentru publicul larg este de amuzament. Citesc la primele ore ale dimineții ca – Deţinut eliberat scos cu forţa din Penitenciarul Găeşti, după ce a refuzat să plece din închisoare – Realitatea este că dacă știi cum arată sistemul penitenciar, iar eu am fost pentru prima dată într-un penitenciar cu mama mea când aveam 18 ani, ea, Dumnezeu să o ierte, tot avocat de profesie, iți dai seama că dacă intri acolo pentru o perioadă mai lungă, mai bine nu mai ieși, fiindcă ești la ieșire un om fără viitor.

Iți este frică să ieși să vezi lumea fiindcă lumea ta este acolo în penitenciar fiindcă ai mâncare și un pat. Este un neadaptat, un nimeni al nimănui. Mulți se întorc în stradă și comit fapte penale tocmai ca să se întoarcă înapoi în penitenciar, este un mod de viață. Prea ușor se dau condamnări în țara asta și prea bolșevic este în continuare Codul Penal. Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură.

Închisoarea este pentru reeducare, pe o anumită latură. În schimb, la noi, reeducarea se face prin mutilare în toate direcțiile. Deși nu am vrut să vorbesc despre asta, ieri venind de la o grefă de la o secție de poliție care are și arest, îmi spunea cel care se pregătește să fie extrădat (sau nu), că a avut o noapte groaznică dupa ce atât el cât și ceilalți arestați au urmărit șobolanii prin cameră ca să nu le mănânce mâncarea. Să vă mai spun despre viermii care se târăsc prin cameră și despre camerele semi-umede al căror frig îți intră în oase? Și ar fi multe de spus, dar nu este timp!”, a opinat Cuculis, pe Facebook, potrivit România TV.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult