- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

10 trucuri ca să găseşti cele mai ieftine bilete de avion pentru destinaţiile de vacanţă visate

31 Mar, 08:07 • Russo George
Prețurile biletelor de avion au crescut mult începând din perioada pandemiei, iar de la acel moment și alți factori au contribuit la acest fenomen. Dintre aceștia ies în evidență creșterea prețurilor la energie, dar și inflația, astfel că mulți dintre cei care sperau într-o revenire a prețurilor la bilete de avion la nivelul dinaintea pandemiei, au fost dezamăgiți.
10 trucuri ca să găseşti cele mai ieftine bilete de avion pentru destinaţiile de vacanţă visate

În fața acestui fenomen, sfaturile experților, persoane care au experiență în a căuta și găsi bilete de avion ieftine, mai ales în perioada vacanțelor, sunt cu atât mai importante.

Iată, prin urmare, 10 modalități relativ simple prin care ne putem crește șansele de succes atunci când căutăm bilete de avion ieftine:

Planifică din timp 

Poate ai auzit sau nu, dar cel mai bine este să cumperi un bilet de avion cu trei luni înainte de călătorie sau cu cel puțin trei săptămâni înainte. Prețurile biletelor de avion tind să crească pe măsură ce data plecării se apropie, astfel că a face rezervarea pe ultima sută de metri poate fi o alegere costisitoare. 

Rezervă biletele de avion în weekend

Poate că ai auzit despre prima regulă, dar știai că cel mai bine este să rezervi zborurile în weekend? Cum cele mai scumpe bilete tind să fie rezervate marțea și vinerea, poți economisi mai mult rezervându-ți zborul duminica. 

Alege cele mai bune zile pentru a călători

În general, plecările planificate într-o zi de marți sau miercuri te ajută să economisești niște bani în plus. Cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marțea.  

Fii flexibil

A fi flexibil cu datele călătoriei poate avea un impact semnificativ asupra prețului biletelor. După cum menționam, zborurile în timpul săptămânii, în special marți și miercuri, sunt adesea mai ieftine decât cele de weekend. De asemenea, evitarea perioadelor de vârf, cum ar fi sărbătorile sau vacanțele școlare, poate duce la prețuri mai bune. 

Compară prețurile

Utilizarea unor motoare de căutare specializate pentru zboruri, cum ar fi Skyscanner, Google Flights sau Kayak, te poate ajuta să compari rapid prețurile diferitelor companii aeriene și să găsești cele mai bune oferte. 

Folosește modul Incognito

Multe motoare de căutare și site-uri de rezervări stochează istoricul căutărilor anterioare, astfel încât prețurile ar putea varia în funcție de ceea ce ai căutat deja. Pentru a evita acest lucru și a te asigura că obții cea mai bună ofertă posibilă, folosește modul Incognito înainte de a rezerva zborul.  

Zboruri fără escală

Nu presupune că zborurile directe fără escală te vor costa mai mult. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Zborurile directe costă, uneori, mai puțin decât zborurile cu escale, în special în sezonul cu puține călătorii sau când este adăugată o nouă rută. 

Caută ”tarife de eroare”

Ești în căutarea unui zbor ieftin pentru următoarea ta escapadă? Tarifele de eroare ar putea fi soluția perfectă pentru tine. După cum sugerează și numele, tarifele de eroare sunt greșeli făcute atunci când prețul unui zbor este listat online.  Uneori, tarifele biletelor de avion sunt semnificativ mai mici, fie din cauza unor erori (umane sau tehnice) pe care companiile aeriene nu reușesc să le detecteze în timp util.  Acestea se întâmplă destul de des. Există diverse site-uri și buletine informative specializate în căutarea ofertelor avantajoase pentru biletele de avion – unele dintre acestea se concentrează chiar pe strategii precum skiplagging și identificarea tarifelor de eroare. 

Cumpără un bilet ”open jaw”

Un bilet ”open jaw” te va duce la o destinație și apoi te va aduce înapoi din alta. Mai simplu, zbori din A în B și te întorci din C în A. De exemplu, pleci din București la Londra și revii în țară din Paris. Atunci când tarifele sunt mari spre un anumit oraș, cu un zbor cu ”open jaw” poți profita de o destinație mai ieftină din apropiere, relatează goopti.com 

Alege companii aeriene low-cost

Companiile aeriene low-cost oferă bilete considerabil mai ieftine decât cele care oferă servicii complete. Evident, scaunele sunt mai mici și nu există mâncare gratuită, dar este totuși o opțiune excelentă pentru a economisi bani.Citeşte şi: Raportul Mondial al Fericirii: Nordicii sunt constant în top. Care este secretul lor: „Răspunsul este simplu”