- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Alimentele pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă

12 Jun, 15:26 • Amarie Giorgiana
Temperaturile continuă să crească, iar medicii specialiști recomandă alimentele care ne ajută să ne hidratăm corect și care au un aport crescut de vitamine. Printre recomandările specialiștilor se numără băuturile naturale, precum limonadele sau smoothie-urile și fructele reci
Alimentele pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă

Temperaturile continuă să crească în cea mai mare parte a țării, iar lunile ce urmează ar putea atinge noi recorduri. Având în vedere temperaturile crescute, este nevoie să ne alimentăm corect și să ne hidratăm suficient. Printre recomandările specialiștilor se numără băuturile naturale, precum limonadele sau smoothie-urile și fructele reci, potrivit Time.

În același timp, specialiștii susțin că singurul mijloc de răcire al corului este transpirația. Aceasta evaporă umiditatea și răcește pielea. Dacă temperatura centrală a corpului începe să crească, transpirația răcește pielea. Consumul de alimente picante declanșează acest oricesm motiv pentru care acestea sunt atât de populare în regiunile calde ale lumii.

„Culturile din aceste părți ale lumii știu acest lucru de mii de ani”, spune Linda Shiue, medic nutriționist. „Cultura lor culinară declanșează un sistem cablat care îți deschide porii și eliberează căldura din corp. Te simți temporar mai cald, dar asta face parte din pachetul de răcire.”, a mai spus aceasta.

În multe cazuri, organismul nu este pregătit pentru o trecere bruscă de la 20 de grde Celsius la peste 30 de grade Celesius. Așadar, alimentația zilnică joacă un rol important pentru sănătatea noastră și trebuie adaptată. În zilele extrem de călduroase, pofta de mâncare scade și suntem tentați să consumăm mai puține alimenta, comporativ cu alte zile. Totuși, specialiștii nutriționiști ne îndeamnă să ne hrănim corect, chiar dacă apetitul nu este deloc crescut.

Citește și: Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

Alimentele pe care trebuie să le consumi vara

Apa, indiferent că este plată sau minerală, ajută la menținerea organismului hidratat și la răcorire. Aceasta amână senzația de foame până în momentul în care suntem pregătiți sa consumăm o masă consistentă, potrivit Capital.

Smoothie-urile sunt cea mai simplă metodă de a oferi organismului o varietate de vitamine și sunt excelente pentru a ne răcori.

Mai mult, caisele reprezintă și ele o sursă importantă de vitamine, protejând totodată organismul de razele ultraviolete.

Pepenele conține o cantitate crescută de apă, ceea ce ajută la hidratare, iar strugurii congelați reprezintă o gustare grozavă pe timpul verii.

Citește și: Creștere masivă a prețurilor la alimente în întreaga lume. Un nou nivel alarmant a fost atins în luna mai 2024