- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Bugetul festivalului B\’Estfest a crescut cu 30% la a doua editie

25 Jun, 14:22 • elena.olteanu
A doua editie a festivalului B'Estfest, organizata in perioada 4, 5, 6 si 11 iulie la Romexpo, are un buget de organizare de 3 mil. euro, cu 30% mai mare decat editia din 2007, au declarat pentru DailyBusiness reprezentantii Emag!c Entertainment, organizatorul evenimentului.
Bugetul festivalului B\'Estfest a crescut cu 30% la a doua editie

Din aceasta suma, circa doua treimi sunt alocate cheltuielilor legate de artisti.

In cele 4 zile in care se va organiza festivalul, 3 zile de B’Estfest si una de AfterShock, dedicata rockerilor, sunt asteptati circa 75.000-85.000 de spectatori, fata de 50.000 inregistrati la editia din 2007.

Suprafata totala pe care se va desfasura evenimetul este de aproximativ 40.000 de metri patrati, in crestere cu 30% fata de cea din anul precedent, care a avut loc sub numele de B’Estival.

Timp de 4 zile, pe cele 4 scene ale festivalului vor concerta peste 35 de artisti si trupe din 12 tari: Romania, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, Franta, Irlanda, Finlanda.

Artistii anuntati se numara Alanis Morissette, Cypress Hill, UNKLE, Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Stereophonics, Nelly Furtado, Manu Chao, Roisin Murphy (Moloko), Sunrise Avenue, Judas Priest, Primal Fear, E.M.I.L., Veritasaga, The MOOoD, Dekadens si Aron-Romania, Shangri La-Bulgaria si Santogold-SUA, Neo-Ungaria, respectiv Thunderstorm-Romania si Wisdom-Ungaria, la Aftershock.

De asemenea, zona de Silent Disco va exista si in cadrul acestei editii, cativa DJ ai Olandei: Mark Norman, Cor Fijneman si Lemon8.

Biletele pentru B’Estfest au fost puse deja in vanzare si pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta, dar si online, de pe myticket.ro. Preturile variaza intre 75 si 110 lei.

Abonamentele de trei zile, pentru 4, 5 si 6 iulie sunt in numar limitat si costa 240 de lei, fiind disponibile doar in pre-sale.

De asemenea, si biletele VIP sunt in numar limitat, fiind valabile numai pentru o singura zi de festival – 350 lei pentru 4, 5 sau 6 iulie, respectiv 185 lei, 135 lei sau 115 lei pentru Aftershock (11 iulie).

Emag!c este unul dintre cei mai importanti organizatori de spectacole in Romania, aducand in tara artisti ca Ricky Martin, Pink, Joe, Cocker, Moder Talking, Simple Minds, Marlyn Manson, Kylie Minogue.