Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu. Desertul este preparat după rețeta originală a celebrului bucătar de la Masterchef. Nu are niciun aditiv, fiind făcut doar din ingrediente naturale. Din acest motiv, prețul este unul destul de piperat.
Românii care vor să aibă pe masa de sărbători celebrul cozonac al lui Scărlătescu trebuie să se pregătească din punct de vedere financiar. Un cozonac de 900 de grame, făcut după rețeta specială a celebrului chef, costă 99 de lei, însă prețul este posibil să mai crească în apropierea sărbătorilor.
Desertul este disponibil pentru livrare începând cu data de 5 decembrie. Acesta este făcut din faina alba de grau, zahar, cacao, nuca, ciocolata neagra belgiana 55%, rahat, unt belgian 80% grasime, lapte si oua.
Nu conține coloranți și nici conservanți.
”Pregatit dupa reteta lui Chef Catalin Scarlatescu, cozonacul pastreaza reteta originala si gustul autentic romanesc. Preparat numai cu ingrediente naturale premium si cu calitati nutritive ridicate care dau savoare, cozonacul te va uimi cu abundenta de nuca, ciocolata belgiana si rahat. Acesta este desertul perfect pentru masa de Sarbatori”, scrie pe site-ul de unde se poate face comanda.
Atenție, comenzile se plaseaza cu minim 24h in avans. Produsele sunt impachetate in ambalaje de unica folosinta.
Cei care vor să încerce să-și facă singuri cozonacul de Crăciun, pot urma rețeta celebrului bucătar de la Masterchef de mai jos.
Pentru aluat: 1 kg făină, 250 g zahăr, 5 gălbenușuri, 50 g drojdie proaspătă, 450 ml lapte, 300 g unt (82% grăsime), 30 g coajă confiată de portocală, 1 ligură coajă rasă de lămâie bio, 1 praf de sare
Pentru umplutură: 400 g nuci măcinate, 200 g rahat, 150 g ciocolată belgiană, 1 ou, pentru uns
Pentru glazură: 300 g ciocolată belgiană, 200 g fructe confiate (cireșe, ananas, caise, merișoare etc), 50 g fistic nesărat opțional
Se încălzesc 100 ml de lapte, se adaugă drojdia fărâmițată și trei linguri cu făină, se amestecă, apoi se lasă maiaua să crească într-un loc cald, până ce își dublează volumul. Gălbenușurile se mixează cu praful de sare și se pun deoparte. Restul de lapte se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amestecă până se dizolvă.
Între timp, se prepară umplutura. Se topeşte ciocolata belgiană și se lasă la răcorit, se adaugă nucile măcinate, rahatul tăiat cubulețe și, eventual, se pot adăuga stafide. Aluatul se împarte în 6 bile egale. Se ia o bucată de aluat, se întinde o foaie, se pune 1/6 din cantitatea de cremă, apoi se rulează. Se procedează la fel cu restul ingredientelor. Rulourile se împletesc câte două, apoi se aşează în tăvi speciale de cozonac. Se ung cozonacii cu ou bătut și se ţin din nou la dospit, aproximativ 50-60 de minute. Când au crescut, se dau cozonacii la cuptorul preîncălzit la 160 °C și se coc pentru 45-60 de minute. Se scot şi se lasă la răcit! Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, apoi se lasă la răcorit. Se unge fiecare cozonac cu o treime din cantitatea de ciocolată topită, apoi se presar fructele confiate tăiate mărunt și fisticul zdrobit. Poftă bună!