- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce avere Donald Trump în 2023. Afaceristul american a fost în pragul falimentului în anii ’90

23 Apr, 17:47 • Stefan Simion
Donald Trump este „omul orchestră". S-a făcut remarcat în afaceri, în politică și în zona mondenă. A ispirat o mulțime de tineri pasionați de afaceri, a reușit să ajungă președinte al SUA, iar de-a lungul timpului a fost protagonist în diverse show-uri TV, reality show-uri, spectacole de wrestling. 
Ce avere Donald Trump în 2023. Afaceristul american a fost în pragul falimentului în anii '90

Afacerile și politica sunt marile pasiuni ale lui Donald Trump (76 de ani), pe lângă golf, pe care-l practică doar în timpul liber. Afaceristul american cunoscut în special prin intermediul business-urilor din domeniul hotelier are o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Potrivit sursei citate, averea lui Donald Trump cuprinde:

  • 750 de milioane de dolari – proprietățile din New York City;
  • 730 de milioane de dolari – cluburi de golf și resorturi;
  • 610 milioane de dolari – bani cash și diverse active – acțiuni, fonduri speculative;
  • 240 de milioane de dolari – afaceri în social media și alte business-uri;
  • 230 de milioane de dolari – afaceri în real estate (imobiliare) în SUA, cu excepția NY.

 

Cum a evoluat averea lui Donald Trump, de-a lungul timpului

 

În 2022, averea lui Donald Trump era estimată la 3,2 miliarde de dolari. „Vârful” a fost atins în 2015, când averea lui Trump a ajuns la 4,5 miliarde de dolari.

Cea mai „neagră” perioadă a lui Trump a fost 1990-1995, când afaceristul a ieșit din TOP 400 Forbes. Afacerile americanului au avut de suferit, dar în cele din urmă, Trump a reușit să se ridice. În anii ’90, Trump s-a confruntat cu datorii uriașe, de peste 500 de milioane de dolari.

Donald Trump și-a început cariera de mogul imobiliar cu ajutorul banilor oferiți de tatăl său. Luxosul Trump Tower a fost deschis în anul 1979.

George Soros, unul dintre „rivalii” lui Donald Trump, are o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari. Warren Buffet este o avere de 113 miliarde de dolari, iar Bill Gates de 110 miliarde de dolari.

Elon Musk, afaceristul considerat apropiat de Partidul Republican, are o avere estimată la 185 de miliarde de dolari.

Ion Țiriac, cel mai bogat român, are o avere de 2,1 miliarde de dolari.

Acum, președintele Donald Trump își pregătește candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă. Fostul președinte al SUA este gata să-l învingă pe Joe Biden, criticat de republicani pentru problemele economice din SUA, gestionarea crizei COVID și a conflictului din Ucraina.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult