- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce cuprinde garderoba femeii de afaceri in primavara 2008

31 Mar, 13:05 • Redactia DailyBusiness
Noile colectii de primavara ale designerilor creeaza o noua imagine a femeii de afaceri, inlocuind clasicele costume cu rochii stilate, jachete si pantaloni feminini accesorizati cu pantofi cu toc si bluze in culori puternice.
Ce cuprinde garderoba femeii de afaceri in primavara 2008

„Nu cred ca aceasta imagine reprezinta ceea ce intelegem de obicei prin puterea hainelor, dar intreaga perceptie asupra vestimentatiei office se schimba”, a declarat, pentru revista Forbes, David Wolfe, directorul de creatie al grupului de moda si consultanta The Doneger Group.

Nanette Lepore este intre primele creatoare de moda care a introdus costume mai feminine si in trend pentru femeile de afaceri, in urma cu cativa ani.

„Costumele femeilor de afaceri nu mai trebuie sa fie anoste si masculine. Nicio femeie nu se simte bine cand este imbracata asa”, a afirmat Lepore.

„Costumul este uniforma femeii de afaceri. Femeile vor sa se simta puternice si pentru asta au nevoie de o vestimentatie care sa le avantajeze”, a adaugat Lepore.

In cadrul saptamanii modei de la New York, Nanette Lepore a prezentat o colectie ale carei principale elemente au fost taliile foarte inalte ale fustelor si pantalonilor si jachetele scurte.

„Jachetele mai scurte si stramte creeaza un look sofisticat atunci cand sunt combinate cu bluze cu guler inalt”, a spus Lepore.

Bluzele de matase cu gulere inalte si broderii aduc un aer sofisticat fustelor stamte si pantalonilor largi din acest sezon. Anul 2008 este de asemenea anul rochiilor, potrivit reprezentantilor magazinului de haine de lux Bergdorf Goodman.

In trend sunt cele cu diferite motive, dar si rochiile cu un aer usor glamour, insa in combinatie cu diferite curele, potrivit designerului Donna Karan.

Un alt element recomandat de designeri sunt culorile puternice combinate cu nuante neutre de gri, alb sau negru.