- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce facultate a terminat Dan Voiculescu, la 76 de ani. Afaceristul surprinde

29 Jun, 14:08 • Stefan Simion
Mare surpriză! Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, care nu a mai apărut în spațiul public prea mult, de când a ieșit din închisoare, tocmai a terminat o facultate. Puțini știau că celebrul afacerist a fost student.
Ce facultate a terminat Dan Voiculescu, la 76 de ani. Afaceristul surprinde

Dan Voiculescu, afacerist, mogul media și politician, este proaspăt absolvent de Teologie. Controversatul personaj a făcut acest pas important la vârsta de 76 de ani.

Mihai Gâdea, „prezentatorul-șef” de la Antena 3, a prezentat fericit imaginea cu mogulul media, de la absolvire.

„Singura chestiune în momentul de față este că nu mai sunt singurul absolvent de Teologie în trustul Intact și desigur că spun asta cu foarte multă bucurie”, a transmis Mihai Gâdea.

Zbuciumata viață a lui Dan Voiculescu, celebrul mogul media

La bază, Voiculescu este economist. A terminat ASE-ul în perioada comunistă. Tot în perioada lui Nicolae Ceaușescu, Voiculescu a fost urmărit de Securitate, pentru „stilul de viață luxos”, dar a și fost colaborator al sistemului, potrivit unui decizii CNSAS.

După 1990 s-a aruncat în afaceri Dan Voiculescu. A activat în mai multe domenii, precum comerț exterior, servicii și mass-media. Antena 1 și Antena 3 au fost televiziunile din portofoliul său cu cel mai mare succes. Postul de știri a fost în repetate rânduri implicat în conflicte cu președintele Traian Băsescu și PDL, dar și cu alte entități din politica autohtonă.

„Felix” era „numele de cod” al lui Dan Voiculescu în perioada în care colabora cu Securitatea.

În august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cerccetări Alimentare (ICA). Mogulul a fost eliberat din spatele gratiilor trei ani mai târziu, mai exact după doi ani și 11 luni, fără achitarea prejudiciului.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult