- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un tablou de 50 de milioane de euro a ajuns pe mâna unui contrabandist bulgar! Capodopera i-ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu

23 Mar, 16:35 • Constantin Cristina
Un tablou care i-ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu, în valoarea de 50 de milioane de euro, a ajuns pe mâna unui contrabandist bulgar. Bărbatul îl ținea ascuns în spatele unui dulap dintr-un apartament din Bulgaria.
Un tablou de 50 de milioane de euro a ajuns pe mâna unui contrabandist bulgar! Capodopera i-ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu

Tabloul în valoare de 50 de milioane de euro care ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu, a fost găsit în apartamentul unui bărbat din Bulgaria, ascuns după un dulap. Ministerul Culturii va parcurge toți pașii pentru a recupera tabloul, a anunțat ziare.com.

Citește și: Prețul incredibil cu care se vinde lucrarea lui David Hockney! Pastelul celui mai apreciat pictor în viață din Marea Britanie

Un tablou al lui Nicolae Ceaușescu a ajuns în Bulgari

Capodopera a fost găsită în apartamentul unui cetățean bulgar în urma unei percheziții efectuate de autoritățile bulgare. Aceasta a fost realizată de artistul Jackson Pollock, iar pe spate este o dedicație către actrița Lauren Bacall, căreia, pictorul i l-ar fi dăruit la aniversarea de naștere a 25 de ani, în 1949.

un tablou al lui Nicolae Ceaușescu
un tablou al lui Nicolae Ceaușescu

Specialiștii bulgari în artă au analizat tabloul, iar stilul și tehnica pictorului se regăsește și în capodopera găsită, așadar tabloul îi aparține lui Jackson Pollock. Foarte interesant este faptul că pe spatele tabloului se află și semnătura lui Nicolae Ceaușescu, dovedind că i-a aparținut, deși familia a mărturisit că lucrarea nu se afla pe lista operelor confiscate de la fostul dictator în 1989.

Lucrarea lui Pollock a fost găsită la Sofia în timp ce se desfășura o acțiune anti-mafie împreună cu autoritățile elene. Operațiunea s-a desfășurat sub supravegherea Europol și a investigat activitățile unui grup implicat în traficul de bunuri cultural, scrie presa bulgară.

Pânza a fost dezvelită la Sofia pe 18 februarie. Autoritățile bulgare au aflat despre acest tablou dispărut de la colegii greci, astfel au ajuns la casa bulgarului care a păstrat pictura într-un apartament ascunsă după un dulap, având chiar și actele de proveniență. În momentul în care pictura a fost exportată din Grecia în Bulgaria, aceasta ar fi fost declarată, au scris jurnaliștii bulgari.

Alte articole: Un faimos tablou furat de naziști a fost vândut pe o suma fabuloasă. Opera lui Marc Chagall a costat 7,4 milioane de dolari