Gogoșile sunt unul dintre cele mai îndrăgite deserturi tradiționale, apreciate pentru gust și pentru textura lor pufoasă. Fie că sunt preparate acasă sau cumpărate, gogoșile pot fi adaptate în numeroase variante, cu diferite creme, gemuri sau arome. Însă pentru a obține un rezultat perfect, unele gospodine apelează la trucuri transmise din generație în generație, scrie click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Gogoși de post pufoase și rapide. Rețeta simplă care se prepară în numai 10 minute
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/07/gogosi-1-1024x576.jpg)
Unul dintre aceste „secrete” mai puțin cunoscute este adăugarea unei lingurițe de țuică în aluatul de gogoși. Deși pare neobișnuit, acest ingredient are un rol important în textura și calitatea finală a desertului. Țuica, fiind un alcool tare, se evaporă în timpul prăjirii, înainte ca aluatul să absoarbă uleiul din tigaie.
În mod obișnuit, se adaugă o linguriță de țuică la fiecare 500 g de făină, cantitate considerată ideală pentru a obține efectul dorit fără a afecta gustul preparatului. Este important ca doza să nu fie depășită, pentru a nu altera aroma generală a aluatului.
Pe lângă acest truc, există și alte reguli de bază care contribuie la reușita gogoșilor:
Te-ar mai putea interesa și: Rețetă de gogoși mănăstirești pufoase. Ingredientul secret care le face delicioase