Cornulețe umplute cu dovleac. Pentru prepararea acestei rețete ai nevoie de câteva ingrediente.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie: aproximativ 250 de grame de untură, un ou, trei gălbenușuri, 70 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de iaurt grecesc, un praf de sare, o linguriță de bicarbonat cât și 550 de grame de făină.
Mai avem nevoie și de scorțișoară, două linguri de pesmet, 250 de grame de dovleac copt și puțin zahăr pudră.
Citește și Salată boeuf, rețeta veche din 1934. Cum o preparau pe vremuri gospodinele
Se ia un castron în care punem sare, zahăr pudră, oul întreg, iaurtul și cele trei gălbenușuri. Amestecăm bine, după care adăugăm încet făina și bicarbonatul.Amestecăm până când obținem un aluat care nu se lipește. Formăm o bilă, pe care o acoperim și o lăsăm în frigider timp de jumătate de oră. După aceea îl împărțim în patru. Presărăm făină pe un blat și întindem cele patru bucăți de aluat. Fiecare din ele trebuie împărțită în 12-16 triunghiuri, scrie click.ro.
Amestecăm într-un bol piureul de dovleac copt cu scorțișoară și cu pesmet, după care adăugăm umplutura la baza fiecărui triunghi și rulăm. Cornulețele se coc la cuptor timp de 170 de grade, până când se rumenesc.Presărăm zahăr deasupra cât sunt calde.
Citește și Rețetă inedită pentru iarnă: murături în saramură cu miere. Descoperă cum se prepară