- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum procedează vedetele din România ca să plătească facturi mai mici: „Am mai trecut prin asta pe vremea lui Ceauşescu, dar acum condiţiile sunt mult mai aspre”

10 Oct, 11:09 • Anghel Oana
Facturi mai mici - asta este, în prezent, dorinţa supremă a tuturor românilor. O dorinţă uşor irealizabilă în lipsa unor sacrificii şi economii mari. Problemele cu care se confruntă românul de rând sunt şi problemele vedetelor autohtone, chiar dacă, aparent, veniturile lor sunt net superioare celor ale românului de rând. Dar acolo unde veniturile sunt mari, şi cheltuielile sunt pe măsură.
Aşa că multe dintre vedetele noastre au ales să nu-şi arunce banii munciţi din greu pe facturi şi să ia măsuri de reducere a acestora. În timp ce Constantin Enceanu recunoaşte că are bani puşi deoparte pentru astfel de situaţii, Sofia Vicoveanca spune că nu va da prea curând drumul la centrală, ci se va înveli cu pături mai multe. Asta în timp ce Monica Tatoiu preferă ca, în sezonul rece, să plece pe alte meleaguri, unde cheltuielile sunt mai mici.

Cum face faţă Constantin Enceanu scumpirilor

Artistul oltean a învăţat din familie să-şi facă vara sanie şi iarna căruţă, aşa că niciun eveniment nu-l ia pe nepregătite. Cântăreţul are bani puşi deoparte pentru zile negre, cum sunt acestea, astfel că scumpirile nu au cum să-l surprindă.

“Da, am văzut că facturile sunt mai mari, dar ce să facem? Eu am fost crescut cu o gândire, hai să zicem așa mai de la cei bătrâni luată, o gândire mai matură. Îți faci car iarna și sanie vara. Am încercat de fiecare dată să îmi pun deoparte pentru zile negre. Și în viața mea când am plecat la drum, când am avut perioade de succes, am zis da, ok, trebuie să îmi asigur și vremuri mai urâte (…) Nu m-am plâns, am știut să îmi organizez viața de așa natură încât să nu am probleme dacă vor veni astfel de timpuri”,a spus el, pentru WOWbiz.ro.

Sofia Vicoveanca nu se grăbeşte să dea drumul la centrală: „Mă învelesc cu toate păturile din casă”

Sofia Vicoveanca nu se află printre românii care au avut de plătit facturi enorme la curentul electric, însă chiar şi aşa, se teme să nu i se întţmple şi ei la un moment dat. Deocamdată nu a dat drumul la centrală, preferă să se îmbrace bine şi să se învelească cu pilota de iarnă. La televizor, însă, nu poate renunţa.

Am văzut ce se întâmplă! O, Doamne! Eu sunt la zi, pentru că îmi vine factura acasă și plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla în viitor? Mi-e tare teamă. Eu sunt una dintre refugiatele de pe vremuri și mă cutremur. Știu din lacrimile mamei mele cum a fost. Copiii care trăiesc acum vor fi marcați pe viață. Sunt familii cu copii mici, nu e de glumă. Noi aștia mai în vârstă ne mai îmbrăcăm, dar cei mici ce fac? Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică!

Citeste si Primul oraș din România care anunță că iarna aceasta ar putea rămâne complet fără căldură

Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre. Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?„, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Ego.ro.

Cântăreaţa are mare grijă să stingă becul de fiecare dată când iese dintr-o cameră, însă la televizor nu poate renunța căci îi place să fie la curent cu ce se întâmplă în ţară.

La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea! Trebuie să avem și un bec în tavan, ca să putem citi sau să umblăm prin casă. Dar fac și economii. De pildă, eu aprind becul doar unde mă duc, nu fac risipă, nu poți aprinde însă peste tot și să fii un singur om în casă, aici se poate face un pic de economie. Fiecare își calculează însă banul, eu nu judec. Au băgat frica asta în noi și tot ce se anunță la televizor mă întristează!”, a mai spus cântăreaţa bucovineancă.

Monica Tatoiu pleacă din ţară în sezonul rece: „Foarte mulți englezi, spanioli, francezi fac asta”

Monica Tatoiu a început să primească facturi uriaşe încă de anul trecut, din octombrie. A făcut reclamaţii, dar nu s-a întâmplat nimic. Aşa că, după ce a făcut calcule peste calcule, afacerista a tras linie şi a constata că iese mai ieftin dacă pleacă din ţară în sezonul rece.

La mine, facturile sunt mari încă de anul trecut, din octombrie. Era să fac infarct. Am făcut reclamații încă de atunci. Am schimbat, între timp, furnizorul. Dar mi-am cumpărat lemne, am curtea plină. Acum câteva zile au fost 19 grade.

Citeste si Românii și-ar putea pierde casele, din cauza neplății facturilor. Adrian Cuculis: „După 30 de …

Voi pleca în Guadalupe cam toată luna noiembrie. Apoi vin, fac sărbătorile acasă, după care, de pe 26, voi pleca în Caraibe. Merg la scufundări și mă mai întorc pe 23 februarie. Foarte mulți englezi, spanioli, francezi închid casele, lasă temperatura doar să nu înghețe țevile, își iau animalele de companie și pleacă.

În Reunion am întâlnit pensionari de la Paris care stăteau trei luni și se întorceau abia în martie. Prețurile sunt foarte ok. Un apartament pe malul mării în Reunion de două camere te duce la 500-600 de euro, iar mâncarea nu e scumpă. E mai ieftin ca la București. Eu am șase pisici, iguana, dar va rămâne prietena mea, care stă sus la etaj, și va avea ea grijă”, a dezvăluit Monica Tatoiu pentru Impact.ro.

Tags: