- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret folosește acesta și cât costă preparatul special pentru Paște

31 Mar, 18:20 • Stefan Simion
Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret pe care îl folosește în rețeta personalizată de acesta.
Drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret folosește acesta și cât costă preparatul special pentru Paște

Drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale. El nu lipsește niciodată de pe masa de Paște și are o serie de variații ale rețelei. Iata rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu.

Cât costă drobul de miel gătit de chef Scărlătescu

Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște. Specialiștii în bucătărie au căutat, de-a lungul timpului, să prepare această specialitate cât mai diferit. Chef Cătălin Scărlătescu are o gamă largă de rețete pentru diferite preparate, chiar și când vine vorba despre drob.

Acesta a făcut publică rețeta sa tradițională pentru drobul de miel. În lista de ingrediente regăsim și o cantitate mare de mărar, dar și de pătrunjel, verdețurile fiind cheia în gustul autentic.

Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu se prepară și cu ouă. Iată cum arată lista completă de ingrediente pentru drobul de miel:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 de grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper

Vezi și: Și de Paște se va putea schia. „Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, Primăria Brașov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi și în luna aprilie”

Drob de miel
Drob de miel

Organele și carnea de miel se spală foarte mult la început, se taie în cuburi mari și se pun la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.

Condimentele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate ulterior peste amestec. Apoi, carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește în prapure.

După acest pas, drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.

Pe site-ul renumitului bucătar, care a participat și la America Express: Drumul Aurului, 1,1 kg de drob de miel se vinde la un preț ireal de mare. Mai exact, românii care dorsesc produsul realizat de Scărlătescu trebuie să scoată din buzunar 147.00 de lei.

„Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel.”, se arată în descrierea de pe site.

Vezi și: Vacanța de Paște 2023. Câte zile libere vor avea elevii

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult