Flori de ananas, desertul de vară care face furori pe internet. Este aromat și poate fi servit alături de o cupă mare de înghețată. Cei dragi vor fi încântați de desertul pregătit.
Pentru prepararea desertului ai nevoie de următoarele ingrediente: un ananas proaspăt, zahăr pudră și aluat foietaj. Opțional putem folosi pentru a unge aluatul un gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte.
Mod de preparare
În primul rând trebuie să curățăm ananasul, după care trebuie să-l tăiem felii subțiri și să decupăm în centrul fiecărei feliuțe. Se înfășoară apoi fiecare bucată de ananas în aluat de foietaj și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, potrivit click.ro.
Cine dorește poate unge bucățile de ananas înfășurate în foietaj cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte, după care se presară zahăr brun deasupra. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25-30 de minute, până când devin aurii și crocante.
Florile de ananas pot fi servite alături de o cupă de înghețată, fiind un desert ideal pentru zilele cu temperaturi ridicate.
@cosanzenele.gatescPufoase, crocante, aromate, delicioase si atat de usor de facut incat le poate face oricine. Flori de ananas… desertul cu gust de vara pregatit cu doar 3 ingrediente. Ne apucam de treaba? 📝Lista ingrediente: – un ananas; – zahar pudra; – aluat foitaj; 🥚Ingrediente optionale: – un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte; – inghetata pentru servire. 🧑🏻🍳Mod de pregatire: Cel mai greu pas din pregatirea acestei retete este curatarea ananasului. In rest, totu-i floare la ureche. Asadar, curatam ananasul si il taiem felii. Scobim fiecare felie si o infasuram in aluat de foitaj. Aranjam florile pe o tava tapetata cu hartie de copt si, optional, le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte. La final presaram putin zahar brun pe deasupra si bagam direct la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute Rezultatul? Bunatati perfecte pentru vremea de afara. Usor crocante, simplu de pregatit si atat de bune incat trebuie sa faci portie dubla. Merg de minune si cu o cupa de inghetata. Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii.
Citește și Cataif, desertul oriental care cucerește prin finețe și parfum. Rețeta pas cu pas