- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Rețeta de papanași a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul celebrului băcătar

11 Aug, 13:11 • Bruma Loredana
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa specială de papanași. Sunt mai ușor de preparat și foarte gustoși. Află în rândurile de mai jos rețeta reinterpretată a tradiționalului desert românesc după care sunt înnebuniți românii.
Rețeta de papanași a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul celebrului băcătar

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Acesta se laudă atât cu rețete de fine dining, cât și cu rețete simple, pe care le poate face acasă orice gospodină. De data aceasta, celebrul jurat de la Masterchef, a dezvăluit rețeta sa de papanași prăjiți.

Papanași prăjiți, rețeta marca Florin Dumitrescu. Ingredientele de care ai nevoie

Pentru prepararea desertului, Florin Dumitrescu folosește următoarele ingrediente: o lingură de bicarbonat, zeamă de lămâie, 500 de grame de brânză proaspătă de vaci, trei ouă, trei linguri de zahăr și 200 de grame de făină. De asemenea, mai ai nevoie de un litru de ulei și de o tigaie adâncă pentru coacerea papanașilor.

Citește și Chec pufos, rețeta care îți va aminti de copilărie. Este gata în doar câteva minute și se face foarte ușor

Mod de preparare

Se ia un bol încăpător în care adăugăm bicarbonatul de sodiu, pe care îl stingem cu zeama de lămâie, după care adăugăm brânza proaspătă de vaci și mixăm. Adăugăm cele trei ouă, zahărul și făina și amestecăm până când obținem un aluat ușor lipicios.

Florin Dumitrescu recomandă gospodinelor să facă biluțe mici de aluat pentru a obține papanași crocanți la exterior și pufoși la interior. Biluțetele, formate cu ajutorul a două linguri, se prăjesc într-o baie de ulei până când devin aurii, după care se scot pe un servețel, scrie click.ro. 

Pot fi serviți cu smântână și dulceață.

Citește și Cum se face ciorba de legume la Mănăstirea Putna. Rețeta de post adorată de români

 

Urmărește Daily Business pe Google News