- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Investitie de 4 mil. euro in cinematograful Starplex din Iris Shopping Center

13 Feb, 10:30 • elena.olteanu
Compania italiana Starplex SRL a investit circa 4 mil. euro in cinematograful digital cu acelasi nume din centrul commercial Iris Shopping Center din Capitala, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Investitie de 4 mil. euro in cinematograful Starplex din Iris Shopping Center

Multiplexul din Romania cuprinde 10 sali cu o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri.

Reprezentantii companiei mizeaza, pentru primul an de functionare al multiplexului, pe o cifra de afaceri de circa 3,5 mil. euro. Investitia de 4 mil. euro reprezinta tehnologia si echipamentele.

Pana la finalul anului 2010, Starplex isi propune sa deschida in Romania alte 7 astfel de cinematografe cu proiectie digitala, in urma unor investitii totale de aproximativ 20 mil. euro.

Reprezentantii companiei nu au facut publice orasele vizate pentru urmatoarele deschideri.

Grupul italian Starplex detine in Italia 8 multiplexuri si inregistreaza un numar total de aproximativ 4 milioane de clienti anual.

Iris Shopping Center Titan reprezinta a doua faza a proiectului si are o suprafata bruta de aproximativ 30.000 metri patrati.

Prima faza a fost deschisa in ultimul trimestru din 2006, cuprinde 37.650 metri patrati suprafata inchiriabila si a fost contractata de hypermarketul Auchan si o galerie comerciala.

Fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group, a semnat in iunie 2008 un accord cu grupul de firme Avrig 35 pentru preluarea centrului comercial Iris, pentru 147 mil. euro.