- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să faci cei mai buni mucenici din viața ta

06 Mar, 13:03 • Bruma Loredana
Potrivit tradiției, în fiecare an, pe 9 februarie, românii obișnuiesc să mănânce mucenici. Astfel că, astăzi vă o rețetă care merită încercată. Este vorba despre rețeta de mucenici a celebrului chef Cătălin Scărlătescu.
Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să faci cei mai buni mucenici din viața ta

Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar are o rețetă specială pentru mucenici. Se fac foarte ușor și sunt delicioși.

Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientele de care ai nevoie

Pentru prepararea mucenicilor în stilul lui chef Cătălin Scărlătescu ai nevoie de următoarele ingrediente: jumătate de kilogram de făină,  200 ml de apă caldă, 100 ml de ulei, cât și cam 50 de grame de drojdie, un praf de sare, zahăr vanilat.

Pentru sirop vom folosi trei litri de apă, 800 de grame de nuci mărunțite, 350 de grame de zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat, puțină scorțișoară, esență de rom, cât și sare.

După ce am pregătit toate ingredientele ne putem apuca de treabă.

Citește și Când se fac mucenicii și ce semnifică aceștia. Tradiții și obiceiuri de Sfinții 40 de Mucenici

Mod de preparare 

Se pune făina într-un vas, facem o gaură în mijloc, după care adăugăm zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia și apă. Amestecăm bine, până când vom obține o cocă densă. Se lasă aluatul la dospit, după care presărăm făină pe blatul de lucru și întindem bine coca, după care tăiem fâșii mici cu ajuorul cărora vom forma cifra 8. Punem mucenicii la fier, după care îi băgăm câteva minute și la cuptor, scrie click.ro. 

Cât timp mucenicii stau în cuptor, ne putem ocupa de sirop. Punem apa la fiert, iar după ce va da în clocot adăugăm toate ingredientele. La final, turnăm siropul peste mucenici.

Asta este tot, poftă bună!

Citește și Cele mai scumpe căpșuni din București. „Ofertele” de 1 Martie depășesc orice imaginație: 3 căpșuni – mărțișoare au ajuns să coste peste o sută de lei

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: