Lifestyle

Planurile incredibile de colonizare a planetei Marte pana in anul 2023, cu show media (Video)

11 Jan, 00:07 • karina.popescu
Te-ai fi gandit ca ai putea sa contribui la o adevarata revolutie a umanitatii? Un proiect in care se poate implica oricine isi propune ca, pana in anul 2023, sa mute oameni pe Marte, pentru totdeauna. In plus, totul va fi transmis la televizor, in direct. Vezi care sunt planurile incredibile de colonizare a Planetei Rosii, cu 6 miliarde de dolari.
Planurile incredibile de colonizare a planetei Marte pana in anul 2023, cu show media (Video)

Organizatia nonprofit din Olanda Mars One face pasi importanti intr-un proiect care isi propune sa colonizeze misterioasa planeta Marte, printr-o calatorie foarte lunga, doar dus.

Cum vor sa implementeze proiectul? Printr-o campanie de strangere de fonduri, care va aduna suficienti bani pentru realizarea unor studii privind constructia unei naveta speciala si a unui satelit.

Misiunea demonstrativa ar putea avea loc peste doar 4 ani, spun initiatorii proiectului. 

[b]Daca pui bani, participi la misiunea vietii tale[/b]

O campanie in acest sens a fost lansata luna trecuta, la putin timp dupa ce Mars One a anuntat un nou parteneriat cu Lockheed Martin pentru constructia navei, design bazat pe cel folosit de NASA in 2007 pentru a ajunge pe Marte.

„Credem  ca parteneriatul cu Lockheed Martin ne pozitioneaza ca pion important in explorarea planetei Marte. E mai credibil sa ceri oamenilor bani in aceste conditii”, spune Bas Lansdorp, CEO Mars One, citat de fastcoexist.com.

[dbvideo=1261]

Studiile necesita o investitie de 400.000 de dolari, o suma rezonabila pentru o campanie de strangere de fonduri. Bineinteles, este doar o foarte mica parte din cei 6 miliarde de dolari necesari pentru a transporta oameni pe Marte.

[b]Spectacol mediatic urias. Vei vedea totul in direct[/b]

Cea mai mare parte din acesti bani ar urma sa fie acoperiti din drepturile de difuzare media. Vor fi selectati cetateni, si, daca totul va merge ca pe roate, vor incepe sa traiasca pe planeta rosie.

Lansdorp spune ca o campanie de acest gen a fost importanta, pentru a strange cat mai multi oameni care sa se implice. Astfel, oricine poate participa intr-un fel la aceasta misiune, care ar putea revolutiona explorarea spatiului.

Initiatorii proiectului spun ca va fi un show mediatic urias, ca Big Brother nu e nimic pe langa ce va fi. Toata lumea va putea urmari in direct pregatirile, calatoria in sine si acomodarea oamenilor pe Marte.

[b]Nu esti american? Nicio problema[/b]

„Pentru Statele Unite, explorarea planetei Marte este destul de obisnuita. Dar nicio tara din Asia nu a facut un experiment in acest sens. Acum, dintr-o data, putem permite oricui, de oriunde din lume, sa trimita ceva pe Marte”, explica Lansdorp, CEO Mars One.

O viitoare campanie de strangere de fonduri, mai mare, va permite universitatilor sa se intreaca in trimiterea unui experiment complet in misiunea din 2018, cand nava spatiala nu va avea un pilot.

Mars One spera sa poata trimite 4 persoane pe Marte pana in 2023, care vor fi selectati dintr-o multime de 200.000, care deja au aplicat la acest proiect. Apoi, din 2 in 2 ani, alti 4 oameni vor fi trimisi pe Marte.

[b]Esti sceptic? Te conving in 30 de minute[/b]

Celora care spun ca trimiterea oamenilor pe Luna este imposibila, din cauza radiatiilor, a microgravitatiei sau a limitarilor tehnologice, Lansdorp le cere 30 de minute pentru a-si prezenta cauza.

[dbvideo=1262]

„Bineinteles ca ne intalnim cu foarte multi critici. De fiecare data cand spui cuiva povestea pentru prima oara, este surprins”, spune oficialul Mars One.

De ce? „Pentru ca agentiile spatiale vorbesc despre o perioada mult mai lunga care ar fi necesara pentru un asemenea pas. Dar nu am intalnit pe cineva caruia i-am vorbit o jumatate de ora despre planul nostru, care sa nu fie convins pana la urma ca este intr-adevar posibil”, explica el.

Majoritatea expertilor cu care vorbeste se arata sceptici in legatura cu aspecte care nu tin de domeniul lor de activitate.

Un inginer, de exemplu, va spune ca tehnologia e posibila, dar radiatiile constituie o problema, in timp ce specialistii in radiatii spun ca e posibil sa protejezi astronautii, dar e imposibil sa strangi suma de bani necesara.