Prăjitură răsturnată cu piersici. Acest desert face furori în rândul gospodinelor. Se face destul de ușor și este absolut delicios.
Pentru caramel ai nevoie de următoarele ingrediente: trei linguri unt, 100 g zahăr brun, ½ linguriţă esenţă de vanilie, două piersici. Pentru prepararea blatului vom folosi: 150 g zahăr, 300 g făină, o linguriţă praf de copt, un praf de sare, scorţişoară, un ou, 100 ml iaurt degresat, 100 ml iaurt grecesc degresat, cinci linguri unt, două linguriţe de esenţă de vanilie.
Citește și Salata a la russe: rețeta rapidă și sănătoasă pentru un prânz consistent
Mod de preparare
În primul rând ar trebui să dai drumul la cuptor. Într-o cratiță rotundă topești untul cu zahărul la foc mic până când se omogenizează, iar zahărul se caramelizează. Se adaugă apoi esența de vanilie. Iei vasul de pe foc și adaugi piersicile feliat, scrie click.ro.
Adaugi zahărul, făina, praful de copt, scorţişoara, sarea. Separat, amesteci iaurturile cu esenţa de vanilie, oul şi untul, după care încorporezi făina şi torni compoziţia peste caramel.
Se introduce cratița la cuptor, până când prăjitura trece testul scobitorii. După ce se răcește puțin, o răstorni pe un platou.
Citește și Rețeta de socată cu iz tropical: Băutura verii cu gust de vacanță exotică