Prăjitura care se face singură este un desert absolut senzațional. Pe lângă faptul că se face foarte repede, este și foarte gustos. Cei dragi, în special cei mici, vor fi cuceriți pe loc de gust.
Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de următoarele ingrediente: 115 g făină, un pahar apă, un pahar cu zahăr, două pahare lapte cald, patru ouă, 125 g unt, o linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Trebuie să separi albușurile de gălbenușuri, după care să bați albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Topește untul, iar până se răcește bate gălbenușurile cu apa și zahărul, după care încorporează și untul topit și răcit. Adaugă și laptele, după care și făina cernută. Amestecă bine, apoi încorporează spuma de albușuri cu o spatulă, scrie spynews.ro.
Tapetează o tavă cu unt și făină și adaugă compoziția în ea. Se dă tava la cuptor pentru o oră, la o temperatură de 180 de grade.
După ce prăjitura este gata, se scoate de la cuptor și se lasă să se răcească. La final, se pudrează cu zahăr și se decorează după cum dorește fiecare.