- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Solutie \’\’made in Kremlin\’\’: Rusii cu datorii la telefon nu pot iesi din tara

01 Sep, 12:22 • razvan.codorean
Cetatenii rusi care nu si-au platit la zi facturile la telefon risca sa nu mai pot parasi tara pana ce nu le achita. Decizia a fost pusa deja in practica de Serviciul federal rus al executorilor judecatoresti.
Solutie \'\'made in Kremlin\'\': Rusii cu datorii la telefon nu pot iesi din tara

Potrivit cotidianului rus Kommersant, un rus cu datorii de 93.000 de ruble (2.380 euro) la telefon a fost intors de la frontiera pe 2 august.

Masura interzicerii parasirii tarii a fost reglementata la solicitarea operatorului de telefonie MGTS din Moscova, ce are peste 3,6 milioane de abonati.

Directorul de asistenta juridica din cadrul MGTS, Ivan Nikitin, a declarat ca decizia este menita sa previna indisciplina contractuala.

Potrivit noilor reglementari, daca o persoana are intarzieri la plata mai mari de 6 luni, MGTS are dreptul de a rezilia contractul in mod unilateral.

Operatorul cheama in judecata clientul, iar acesta primeste ordin de executare silita. Daca in 5 zile nu isi achita factura, se aplica masura interzicerii parasirii tarii pe o perioada de pana la un an sau pana in momentul in care isi achita datoriile.

Potrivit Kommersant, interdictia este prevazuta in legislatia rusa inca din 2008, insa nu a mai fost pusa in aplicare pana in prezent.