- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Sommering Install vrea sa produca obiecte sanitare de lux, din lemn

12 Feb, 12:38 • traian.badulescu
Furnizorul de servicii design&build de pe piata instalatiilor Sommering Install vrea sa investeasca intr-un nou business, obiecte sanitare din lemn, a declarat joi Rudolf Sommer, directorul general al companiei.
Sommering Install vrea sa produca obiecte sanitare de lux, din lemn

„Planificam o investitie la primavara in obiecte sanitare din lemn (lavoare, cazi). Pentru producerea acestora, vom folosi tehnologia de la barcile din lemn”, a explicat Sommer.

El a spus ca pretul unei cazi din lemn ar putea ajunge la 10.000 euro, intrucat aceste tipuri de produse sunt foarte rare si implica multa manopera.

De asemenea, obiectele sanitare din lemn prezinta, printre altele, avantajul unui confort termic sporit, potrivit lui Rudolf Sommer.

El a mentionat ca va dezvolta acest business impreuna cu un partener cu experienta in domeniul barcilor din lemn.

Sommering Install a incheiat 2008 cu o cifra de afaceri de 25 milioane euro, aproape dubla fata de anul precedent, cand a afisat afaceri de 13 milioane euro.

Pentru 2009, Rudolf Sommer estimeaza mentinerea valorii cifrei de afaceri la nivelul anului 2008.

„Anul trecut, marja de profit a companiei a fost de 5,5%”, a spus acesta.

In 2008, compania a investit 1 milion euro pentru achizitia unei linii automate de productie a tubulaturii si pieselor rectangulare.

Aceasta investitie va permite accesarea unor piete importante in anii urmatori, precum Dubai, Kazahstan si Bulgaria, potrivit lui Rudolf Sommer.

Compania detine in Zona Industriala Sommering (ZIS) din Tunari doua hale si un corp administrativ.

ZIS se intinde pe o suprafata de 3.600 mp. Prima hala este destinata productiei tubulaturii rectangulare iar cea de-a doua, montarii si testarii de tablouri electrice.

Printre cele mai importante proiecte ale companiei se numara Baneasa Shopping City, Chitila Rezidents, Washington Rezidence si Bucharest Business Park.

Compania cu capital integral romanesc Sommering Install, infiintata in 1995, ofera servicii integrate de proiectare, executie, service/mentenanta si automatizari in domeniul instalatiilor.