- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Tiramisu de portocale, desertul perfect pentru vară, gata în 30 de minute

19 Jul, 11:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Răcoritor, ușor de făcut, tiramisu de portocale este alternativa ideală la rețeta clasică. Cu doar câteva ingrediente simple și fără coacere, acest desert devine vedeta oricărei zile caniculare.
Tiramisu de portocale, desertul perfect pentru vară, gata în 30 de minute

Tiramisu de portocale este un desert răcoritor, simplu de preparat, ideal pentru zilele toride de vară. Gustul său proaspăt, textura fină și notele ușor citrice îl transformă într-o alternativă revigorantă la rețeta clasică de tiramisu. În plus, are avantajul major că nu necesită coacere și poate fi pregătit în mai puțin de 30 de minute, cu ingrediente ușor accesibile.

Te-ar mai putea interesa și: Mai ceva ca în deşert! Autorităţile din România trag semnalul de alarmă la 9 dimineaţa pentru căldură extremă în Bucureşti

Tiramisu de portocale, desertul perfect pentru vară, gata în 30 de minute

Pentru această rețetă, aveți nevoie de doar câteva ingrediente de bază: 400 g de mascarpone, patru ouă mari, 200 g de zahăr, 300 g de pișcoturi de șampanie, trei portocale, zahăr vanilat și un praf de sare. Prepararea începe cu baterea ouălor împreună cu un praf de sare, lăsându-le apoi să se odihnească puțin. Între timp, se rade coaja a două portocale și se stoarce sucul de la una, în timp ce pulpa celorlalte două portocale se taie cubulețe mici.

Următorul pas constă în prepararea cremei: ouăle se bat la bain-marie cu zahăr până se obține o compoziție consistentă, iar apoi se încorporează coaja rasă de portocală și zahărul vanilat. După ce crema se răcește, se amestecă cu mascarponele, obținându-se astfel o compoziție fină și parfumată. La final, se adaugă și cubulețele de portocală.

Asamblarea desertului este la fel de ușoară: se așază un strat de pișcoturi într-o tavă, peste care se întinde un strat generos de cremă. Pentru un plus de aromă, pișcoturile pot fi ușor stropite cu sucul de portocale. Se repetă straturile, iar desertul se lasă la frigider pentru cel puțin patru ore, timp în care aromele se întrepătrund și textura devine perfectă.

Te-ar mai putea interesa și: Prăjitura „Nor cu vişine”, desertul elegant cu gust intens şi textură fină

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
PIB în frână de motor. INS: România crește cu doar 1,4%, susținută aproape exclusiv de investițiile publice
PIB în frână de motor. INS: România crește cu doar 1,4%, susținută aproape exclusiv de investițiile ...
IT-ul pierde teren. Energia fotovoltaică devine noul domeniu cu salarii în creștere și cerere uriașă de specialiști
IT-ul pierde teren. Energia fotovoltaică devine noul domeniu cu salarii în creștere și cerere uriașă ...
Atac ucrainean în adâncul Rusiei. Port strategic și rafinărie lovite de drone în aceeași noapte
Atac ucrainean în adâncul Rusiei. Port strategic și rafinărie lovite de drone în aceeași noapte
Primul weekend de iarnă aduce vânt extrem și temperaturi neobișnuit de ridicate. Cod roșu în Caraș-Severin
Primul weekend de iarnă aduce vânt extrem și temperaturi neobișnuit de ridicate. Cod roșu în Caraș-Severin
BEC cere ștergerea clipului filmat la Cotroceni cu Drulă, Nicușor Dan și Voiculescu: Material „cu caracter electoral ilegal”
BEC cere ștergerea clipului filmat la Cotroceni cu Drulă, Nicușor Dan și Voiculescu: Material „cu ...
Aproape 1.000 de angajaţi concediaţi după ce încă o fabrică din România se închide. Noi investitori ar putea revitaliza zona
Aproape 1.000 de angajaţi concediaţi după ce încă o fabrică din România se închide. Noi investitori ...
Guvernul a majorat valoarea nominală a tichetelor de masă. De când vor încasa angajaţii români mai mulţi bani
Guvernul a majorat valoarea nominală a tichetelor de masă. De când vor încasa angajaţii români ...
Daniel Băluță promite transparență, dar după alegeri: „Voi prezenta toate documentele despre averea familiei mele”
Daniel Băluță promite transparență, dar după alegeri: „Voi prezenta toate documentele despre ...
Drone militare neidentificate au vizat avionul Volodimir Zelenski înainte de aterizare la Dublin
Drone militare neidentificate au vizat avionul Volodimir Zelenski înainte de aterizare la Dublin
Vaticanul menține interdicția pentru diaconatul feminin, dar studiile continuă
Vaticanul menține interdicția pentru diaconatul feminin, dar studiile continuă
Tanczos Barna cere prudență: Sistemul Garanție-Returnare trebuie mai întâi să se stabilizeze
Tanczos Barna cere prudență: Sistemul Garanție-Returnare trebuie mai întâi să se stabilizeze
Apele Române: Distribuția apei în Prahova va începe doar după confirmarea analizelor DSP
Apele Române: Distribuția apei în Prahova va începe doar după confirmarea analizelor DSP
Avocatul Poporului cere reguli clare pentru pensiile românilor care au muncit în străinătatepensii
Avocatul Poporului cere reguli clare pentru pensiile românilor care au muncit în străinătatepensii
New York Times dă în judecată Pentagonul după retragerea acreditărilor și noile reguli restrictive pentru presă
New York Times dă în judecată Pentagonul după retragerea acreditărilor și noile reguli restrictive ...
Federica Mogherini demisionează de la conducerea Colegiului Europei după deschiderea unei anchete EPPO pentru fraudă
Federica Mogherini demisionează de la conducerea Colegiului Europei după deschiderea unei anchete EPPO ...
ONG-urile boicotează consultările ICCJ. Dialog selectiv și cu pensiile speciale ascunse sub preș
ONG-urile boicotează consultările ICCJ. Dialog selectiv și cu pensiile speciale ascunse sub preș
Dominic Fritz acuză PSD că politizează criza de la Paltinu: „Instituțiile au fost conduse de pile și amante”
Dominic Fritz acuză PSD că politizează criza de la Paltinu: „Instituțiile au fost conduse de pile ...
Poșta Română vrea să renunțe la livrarea pensiilor. „E o povară, nu un business sustenabil”
Poșta Română vrea să renunțe la livrarea pensiilor. „E o povară, nu un business sustenabil”