Lifestyle

Top 10 cele mai descarcate eBook-uri in 2011

09 Jan, 13:06 • Redactia DailyBusiness
Cele mai cautate 5 eBook-uri in 2011 au fost, in ordine, "Istoria lumii de la Big Bang pana in prezent", de Cynthia Stokes Brown, "Solar", de Ian McEwan, "Jurnalul fericirii", de N. Steinhardt, "Litera din scrisoarea misterioasa", de Alex Leo Serban, "Slabesti mancand", de Gabriela Man, potrivit reprezentantilor librariei online Elefant.ro.
Top 10 cele mai descarcate eBook-uri in 2011

Urmatoarele carti electronice din top 10 sunt „Perfectiune”, de Julie Metz, Wolf Hall, de Hilary Mantel, „Cartea soaptelor”, de Varujan Vosganian, „Trei intr-o barca”, de Jerome K. Jerome si „Sunt o baba comunista”, de Dan Lungu.

In prima luna de la lansarea platformei digitale a Elefant.ro, peste 4.000 de carti in limba romana au fost descarcate in format electronic, peste o treime din cumparatori fiind reprezentanti ai diasporei romanesti. De asemenea, site-ul de profil a mai inregistrat peste 6.000 de descarcari de aplicatii eBooks Reader pentru iPad si iPhone. 

„Luna decembrie a confirmat asteptarile cu care am lansat la sfarsitul anului trecut platforma de carte digitala de pe Elefant.ro. eBooks devine astfel a doua cea mai accesata sectiune si ne intareste convingerea ca numarul mic de posesori de dispozitive dedicate lecturii digitale de pana acum a fost cauzat de lipsa unei oferte serioase de carte electronica. In ultima luna, pot confirma ca Elefant.ro a inregistrat o triplare a comenzilor de dispozitive tip eReader”, a declarat Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro. 

„In momentul de fata, avem in pregatire aplicatia Elefant Reader pentru dispozitive Android. Alaturi de versiunea pentru iPad si iPhone, aplicatia Elefant Reader va acoperi peste 90% din piata de tablete si smartphone-uri din Romania, oferind posibilitatea de a citi carti in limba romana pe toate dispozitivele importante”, confirma Vlad Puescu.

In luna noiembrie a anului trecut, Elefant.ro a lansat o platforma digitala de carte electronica in limba romana. In prezent, colectia numara peste 600 de volume publicate la edituri precum Polirom, Litera, Corint, Nemira sau Niculescu. 

Majoritatea titlurilor disponibile sunt carti de fictiune (aproximativ 60% din oferta), urmate de non-fictiune (30%), carte de specialitate sau manuale si materiale auxiliare scolare (10% din titlurile disponibile).