- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Turismul cu trenuri de epoca: venituri de 100.000 de euro in 2007

07 Jul, 11:22 • elena.olteanu
Societatea Feroviara de Turism (SFT) a incasat anul trecut, din inchirierea de trenuri de epoca, aproximativ 100.000 de euro, a declarat Mihaela Dumitrascu, directorul directiei turism din cadrul SFT, pentru DailyBusiness.ro.
Turismul cu trenuri de epoca: venituri de 100.000 de euro in 2007

„Pentru acest an nu ne astepam la cresteri semnificative ale incasarilor, dar nici o scadere a veniturilor nu va exista. Numai in cazul in care reusim sa marim capacitatea trenurilor, este posibila o crestere”, a precizat Dumitrascu.

Capacitatea unui tren este de circa 60-100 de persoane. Tarifele percepute pentru turismul cu trenuri de epoca difera in functie serviciile si traseul solicitat de clienti.

Spre exemplu, pentru o calatorie dus-intors cu trenul de epoca tractat de locomotiva cu aburi pe distanta Bucuresti-Snagov, tariful este de 7.500 euro plus TVA, iar pentru ruta Bucuresti – Sinaia si retur pretul este de 15.000 euro plus TVA”, a precizat Mihaela Dumitrascu.

Inchirierea este valabila pentru toata garnitura de tren.

Clientii care solicita inchirierea trenurilor sunt, in principal, companii multinationale care organizeaza evenimente de tipul reuniunilor de team building, sau lansari de produse.

De asemenea, printre clienti se numara si agentiile de turism specializate in organizarea de evenimente, simpozioane, conferinte sau turism de afaceri solicita inchirierea trenurilor de epoca.

Cele mai solicitate destinatii sunt Snagov, Sinaia, Sibiu, Brasov, Rasnov, Targu Mures si Viseu.