- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Antena3 s-a afiliat retelei CNN (VIDEO). Cat costa un astfel de parteneriat?

21 Oct, 12:19 • marian.rujoiu
Postul Antena 3 este, incepand de vineri,  televiziunea de stiri din Romania afiliata retelei CNN, potrivit unui anunt al companiei. DailyBusiness.ro a consultat mai multe surse din piata pentru a afla ce presupune din punct de vedere financiar un astfel de parteneriat.
Antena3 s-a afiliat retelei CNN  (VIDEO). Cat costa un astfel de parteneriat?

Astfel, potrivit parteneriatului, materialele Antena 3 vor fi preluate de CNN si difuzate in lumea intreaga, in timp ce Antena 3 va prelua si difuza, in exclusivitate in Romania, cele mai bune stiri si reportaje marca CNN.

Carla Donciu, reprezentanta postului romanesc de televiziune a spus ca in prezent, „contractul ne impiedica sa dam alte informatii pe aceasta tema, cel putin deocamdata”.

Cat costa un astfel de parteneriat, in general?

Surse din piata au declarat pentru DailyBusiness.ro ca incheierea parteneriatelor de acest tip constau in principal in intelegerea financiara dintre cele doua posturi, astfel ca televiziunea preluata, cum este Antena3 in cazul de fata, poate ajunge sa suporte o cheltuiala de sute de mii de euro pe an, fara sa depaseasca insa suma de un milion.

Potrivit aceleiasi surse, in cazul unor negocieri similare, purtate in acest an, de catre o alta televiziune, cu o alta retea TV internationala, costurile anuale s-ar fi ridicat la 7-800.000 de euro, pentru postul TV romanesc. 

Alte surse din piata sustin insa ca aceste afilieri pot avea si costuri mai mici, de pana la 100.000 de euro, in functie de pachetele concepute de retelele internationale.

Contractul de afiliere semnat de Antena 3 si CNN este valabil pentru o perioada de trei ani cu posibilitatea de prelungire.

Anuntul a fost facut in direct, joi seara, de la Londra de catre Mihai Gadea, directorul Antena 3.

De asemenea, semnarea contractului s-a facut chiar in timpul unui breaking news, cand CNN si Antena 3 difuzau stirea potrivit careia Muammar Gaddafi a fost ucis.

[dbvideo=751]

Potrivit datelor de audienta prezentate de Gfk Romania, Antena 3 a obtinut joi, pe intreaga zi, o medie a audientei de 7,4% share si s-a clasat pe locul 3 in topul televiziunilor, pe targetul 18+ urban, dupa Pro TV, care a inregistrat un share de 18,3 si Antena1, cu 12,2.

Postul de stiri concurent, Realitatea TV a ocupat joi pozitia a patra cu 7,3% share.

In prime-time, respectiv 19-24, Antena 3 a fost privita in medie de 280.000 telespectatori (2,7 rating) si a obtinut o medie de 6,9% cota de piata, clasandu-se astfel pe pozitia a treia in topul televiziunilor, dupa Pro TV si Antena1. De asemenea, numarul de telespectatori unici ai Antenei 3 pe intreaga zi a depasit 3 milioane.

“Dupa ce telespectatorii l-au urmarit pe jurnalistul BBC John Sweeney, autorul unui reportaj despre copiii tiganilor romani care a socat opinia publica britanica, Razvan Dumitrescu si Mihai Gadea au adus in atentia publicului si povesti ale unor ‘romani de aur’, oameni care au facut ca Romania sa fie apreciata in lume”, potrivit reprezentantilor Antena3.