- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Bigger Group intra in Bulgaria si estimeaza venituri de 1,5 mil. euro in 6 luni

08 May, 18:02 • sergiu.mihalcea
Agentia de publicitate romaneasca Bigger Group si-a facut intrarea pe piata bulgareasca de publicitate la Sofia, printr-un joint-venture cu VPR Advertising, o companie locala.
Bigger Group intra in Bulgaria si estimeaza venituri de 1,5 mil. euro in 6 luni

Pentru a doua jumatate a lui 2008, Bigger Group si VPR estimeaza afaceri de 1,5 mil. euro, a declarat pentru DailyBusiness Marcel Straut (foto), director general al Bigger Group.

„Foarte multi clienti din Romania si-au dezvoltat afacerile pe piata din Bulgaria. De asemenea, modelul economic de tranzitie al vecinilor bulgari a permis dezvoltarea unor companii bulgaresti foarte puternice in regiune in diverse domenii. In acest context, atat companiile romanesti cu afaceri in Bulgaria, cat si cele bulgaresti cu afaceri in regiune, au nevoie de o comunicare integrata si specifica pentru acest spatiu balcanic”, a explicat Marcel Straut, director general al Bigger Group, motivele intrarii pe piata din Bulgaria.

[quote=Marcel Straut, Bigger Group]Am fi putut intra pe piata din Bulgaria printr-o achizitie sau deschiderea unei filiale independente, dar am preferat sa ne asociem cu o alta agentie, cu experienta pe piata si know-how[/quote]
„Am inceput discutiile cu doua agentii acum doua luni, insa initiativa de extindere in Bulgaria este in planul Bigger Group de mai mult timp”, a declarat pentru DailyBusiness Straut. „Am ajuns sa incheiem acest joint-venture cu VPR Advertising, iar decizia a fost luata pe baza similitudinilor dintre noi si VPR”, a continuat acesta.

„Acest joint-venture va fi o sinergie, noi avand clienti in Bulgaria, ei avand clienti in Romania”, a mai spus acesta.

Anul viitor, cele doua companii vor incepe sa puna la punct o strategie pentru a se extinde impreuna pe pietele din Albania si Serbia, unde activeaza filiale ale clientilor din Romania si Bulgaria.

VPR este o agentie locala, ce nu face parte dintr-un grup de publicitate si are aceeasi structura de servicii ca si Bigger Group, in afara de partea de media, unde piata bulgareasca are alta dinamica, fiind mai restransa decat cea romaneasca.

Bigger Group a debutat pe piata bulgareasca de publicitate acum un an si jumatate, prin realizarea unui spot TV pentru un o marca de napolitana, Spoko.

VPR Advertising activeaza pe piata bulgareasca din 1998 si are acest nume din 2004. Compania ofera servicii de communication planning, strategie de brand, dezvoltare de noi produse, package design, creatie si productie publicitara, publicitate interactiva si BTL.

Bigger este un grup de companii care ofera servicii de comunicare integrata. Grupul de companii exista pe piata din Romania din 2003 sub numele Starlink Group, iar la sfarsitului anului 2007 a trecut printr-un proces de rebranding, devenind Bigger Group.

Bigger Group a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 14,8 milioane de euro. Aceasta cifra reprezinta o crestere de peste 160% fata de anul precedent, depasind estimarea de 11,7 milioane euro facuta la inceputul anului trecut.