- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Descoperă soluții de finanțare Omnicredit potrivite pentru afacerea ta

21 Dec, 10:27 • Oprea Alina
Descoperă soluții de finanțare Omnicredit potrivite pentru afacerea ta

Fie că ai o idee de afaceri pe care te temi să o implementezi din cauza birocrației de care te-ai putea lovi, fie că deja experimentezi deja dificultăți în gestionarea bugetelor din cauza unor condiții de funcționarea mult prea stricte pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, Omnicredit are soluția ideală pentru tine. Descoperă cum poți obține continuitatea fluxului de numerar în cadrul afacerii tale cu ajutorul serviciilor de Factoring Romania oferite de Omnicredit!

Ce înseamnă factoring și cum te poate ajuta?

Factoringul reprezintă un produs de finanțare dezvoltat pentru a ajuta întreprinderile mici și microîntreprinderile să gestioneze mai ușor bugetele și veniturile, prin eliminarea perioadei de scadență din ecuație.

Orice afacere care funcționează pe baza de emitere de facturi pentru serviciile prestate este nevoită prin lege să aloce 30, 60 sau chiar 90 de zile clientului să efectueze plata; așa-numita perioadă de scadență. Acest lucru conduce la imposibilitatea întreprinderilor de a accesa lichiditățile obținute în această perioadă până la termen, lucru ce poate determina imposibilitatea plăților urgente și a altor cheltuieli de funcționare.

Factoringul aduce implicarea unei terțe părți în relația dintre întreprindere și client, un factor care se angajează să „cumpere” facturile la termen și să ofere afacerii în cauză suma aferentă instant. La momentul la care termenul de scadență expiră, clientul acesteia va fi informat cu privire la faptul că trebuie să facă plata în contul factorului, asigurând astfel un circuit constant al banilor între cele trei părți.

Cine poate beneficia de serviciile de factoring Omnicredit?

Omnicredit a creat această soluție de ajutor financiar pentru toate companiile care se confruntă cu probleme financiare din cauza perioadelor de scadență prea mari. De regulă, afaceri din domeniul transporturilor sau construcțiilor, micii producători, retaileri sau companiile care lucrează cu statul accesează acest serviciu, însă orice întreprindere cu activitate economică de minim trei luni poate aplica pentru finanțare.

De ce să alegi Omnicredit ca instituție de finanțare

Omnicredit este prima platformă de microfinanțare fintech din România, fondată de către o echipă cu peste 15 ani de experiență în domeniul financiar economic. Specialiștii Omnicredit au putut analiza situațiile frecvente de care se lovesc afacerile mici în încercarea de a obține ajutor din parte băncilor și au dorit ca prin Omnicredit să creeze o alternativă de finanțare care rezolvă toate aceste lacune întâlnite. Misiunea principală Omnicredit este de a susține motorul economiei locale, adică întreprinderile mici și microîntreprinderile, pentru a cunoaște o îmbunătățire economică pe plan național.

Diferențe între finanțarea de tip factoring și un împrumut clasic

Deși factoringul este un serviciu de finanțare, se diferențiază de un credit bancar prin faptul că nu afectează sub nicio formă gradul de îndatorare al companiei. Suma aferentă facturilor emise va fi returnată de către clientul companiei, la momentul la care perioada scadentă expiră, ceea ce asigură un circuit sigur și constant al banilor între instituții.

Pentru a obține mai multă siguranță, poți opta pentru varianta de factoring fără regres care te scutește de asumarea responsabilității în cazul de neplată a debitorului. Acest serviciu îți este oferit în schimbul unui comision minim de doar 3% din valoarea totală a facturilor emise în așa fel încât să poți obține întreaga sumă datorată.

Procesul de aplicare este foarte simplu și se desfășoară exclusiv online. Ai nevoie de un minim de documente, fără garanții și justificări, pentru a accesa această soluție de finanțare, în timp ce nu te lovește de restricții în utilizarea banilor, întreaga sumă fiind proprie, obținută prin servicii prestate.

Încasează banii pentru serviciile prestate instant cu Omnicredit, fără să mai fie nevoie să aștepți scadența facturilor emise!