- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Ghidul Alege TV: investitie de 100.000 euro si economie de 17%

24 Apr, 12:54 • sergiu.mihalcea
Ghidul de televiziune Alege TV, primul produs media al colaborarii EMI - Media Sud, va fi lansat vineri 25 aprilie, dupa o investitie de 100.000 de euro.
Ghidul Alege TV: investitie de 100.000 euro si economie de 17%

De asemenea, lansarea ghidului reprezinta o economie de pana la 17% pentru trustul EMI-Media Sud, a explicat pentru DailyBusiness Ana-Rita D’Aros, director de PR al Arbomedia si project manager pentru ghidul TV.

„Ziarele din portofoliul EMI – Media Sud cuprindeau deja ghiduri TV proprii, insa acestea aveau in jur de 4 pagini si erau realizate pe pagina de ziar, deci Alege TV le va inlocui. Noi am calculat ca din bugetul alocat initial pentru toata reteaua de ghiduri TV, vom economisi prin Alege TV circa 17%”, a explicat D’Aros.

Ghidul va fi tiparit, pentru inceput, intr-un tiraj de 80.000 exemplare si 24 de pagini full color, format A4 pe hartie lucioasa, iar ziua de aparitie va fi vineri.

Reprezentantii EMI – Media Sud estimeaza ca pana la sfarsitul anului ghidul sa fie editat in cel putin 100.000 de exemplare, crestere care va veni atat din suplimentarea tirajelor ziarelor cu care se distribuie in acest moment, cat si prin distribuirea ghidului cu alte publicatii.

„Cred ca in maxim o luna vom trece la editarea in 32 de pagini a ghidului. In ce priveste publicitatea, in primul numar exista doar o pagina alocata acesteia, urmand ca in viitor, pragul sa fie de 5 pagini de publicitate pentru 32 de pagini de continut”, a spus D’Aros.

Alege TV va fi distribuit gratuit impreuna cu ziarele Gazeta de Sud, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Medias, Monitorul de Sibiu, Obiectiv Editie de Vaslui, Viata Libera Galati, Ziarul de Braila si Ziarul de Iasi. Acesta este editat de European Media Invest in colaborare cu echipa redactionala a Gazetei de Sud. Tipografia de Sud realizeaza tiparul, iar vanzarea spatiului publicitar va fi administrata de echipa Arbomedia.

Desi acum doua saptamani oficialii companiei declarau ca primul produs media va fi un ziar, care urma sa apara in mai, acestia au lansat ghidul TV inainte de Paste pentru „a le face un cadou cititorilor”, potrivit propriilor declaratii.

EMI AG detine astazi pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza cotidienele Ziarul de Iasi, Viata Libera Galati, Ziarul de Braila, Obiectiv Editie de Vaslui, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu si Monitorul de Medias.

Grupul Media Sud Europa editeaza cotidianul regional Gazeta de Sud, precum si Gazeta de Olt. Media Sud Europa a preluat de curand si realizarea cotidianului economic Curierul National.