- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Managerii GspTV au investit 10 milioane de euro in echipamente

08 Jul, 16:33 • sergiu.mihalcea
Televiziunea GspTV, prin care trustul Intact va transmite meciurile Ligii I de fotbal, a primit marti licenta de functionare de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si va fi lansat printr-o investitie de circa 10 mil. euro doar in partea tehnica a postului.
Managerii GspTV au investit 10 milioane de euro in echipamente

„Investitia realizata in GspTV se ridica, doar in partea tehnica, la circa 10 milioane de euro, aceasta constand in care de reportaj, regia de emisie, statie de sol, echipamentele de filmare pe teren, dotarea studioului, segmentul de satelit si asa mai departe”, a explicat pentru DailyBusiness.ro Mircea Toader, manager Investitii si Licente la Antena 1.

Acesta nu a oferit detalii referitoare la numarul de persoane care vor fi angajate in cadrul GspTV, insa a spus ca probabil postul va porni cu un minim de oameni care sa acopere nevoile punctuale, urmand ca pe parcurs sa-si extinda baza de angajati.

Consortiul format din televiziunea Antena 1si operatorul de cablu RCS&RDS a castigat pe 30 martie, cu peste 102 milioane euro (85 mil. euro plus TVA), drepturile de televizare a meciurilor din Liga I, pentru care Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), anuntase ca va solicita un minim de 54 milioane de euro.

Desi pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan apare informatia conform careia trustul Intact a solicitat licenta pentru 4 posturi, GspTV, GspTV 2, GspTV 3 si GspTV 4, oficialii trustului Intact au infirmat aceasta informatie.

„Licenta a fost acordata pentru un singur post, iar in cazul in care vor avea loc simultan 4 meciuri, acestea vor fi ridicate pe satelit (pe frecvente diferite), operatorii de cablu avand posibilitatea sa aleaga din cele 4”, a spus Toader.

Aceasta solutie a fost gasita de RCS si de Antena 1 pentru ca telespectatorii sa poata urmari toate meciurile din Liga I, multe dintre acestea urmand sa aiba loc la aceeasi ora.

Conform unor informatii publicate pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan, grupul Intact i-a oferit lui Radu Naum pozitia de sef al tuturor operatiunilor sport pe TV, adica la GspTV, Antena1 si Antena3

Cererea de incetare a contractului depusa joi, 3 iulie, de Radu Naum nu a fost aprobata de conducerea TVR.

Contactat de catre DailyBusiness.ro, Radu Naum nu a facut comentarii in privinta eventualei lui plecari la GspTV.