- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Presa, cu ochii pe ei: Cei mai mediatizati CEO din economia romaneasca

28 Aug, 16:03 • adrian.mihaltianu
Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor si presedinte al CEC Bank, ocupa locul intai in topul celor mai mediatizati CEO din economia romaneasca, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de servicii de monitorizare mediaTrust in perioada 4 mai - 5 august 2012.
Presa, cu ochii pe ei: Cei mai mediatizati CEO din economia romaneasca

Radu Ghetea a avut 81 de aparitii in presa scrisa, fiind urmat de [b]Steven van Groningen[/b], presedintele al Raiffeisen Bank Romania si al Consiliului Investitorilor Straini, care a inregistrat 52 de aparitii. Pozitia a treia este ocupata de [b]Mariana Gheorghe[/b], CEO Petrom, cu 46 de apartii in presa scrisa.

[img=3255][/img]
„In ziua de 13 iunie anul curent, Radu Ghetea a inregistrat cele mai multe mentiuni, in articole ce au avut ca subiect reducerea perioadei de interdictie a clientilor cu restante introdusi in Biroul de Credit, precum si recapitalizarea bancilor elene”, se arata in studiu.

Al doilea CEO dupa numarul de aparitii in media, Steven van Groningen, a fost mentionat in articole cu privire la criza politica si actiunile clasei politice care au avut ca efect scaderea increderii consumatorilor si investitorilor. Presedintele Raiffeisen Bank a avut cele mai multe aparitii in data de 10 iulie 2012.

In ceea ce priveste articolele in care a fost citata Mariana Gheorghe, acestea au avut ca subiect profitul de un miliard de euro obtinut in ultimul an de austriecii de la Petrom si anuntul acestora despre efectuarea unor investitii suplimentare pe termen lung si mediu.

Mariana Gheorghe a inregistrat cele mai multe aparitii in data de 10 mai 2012.

[b]Tonul informatiilor[/b]

[img=3256][/img]
Alexander Adamescu, CEO Astra Asigurari, a avut cel mai mare numar de [b]aparitii negative[/b], urmat de Mariana Diaconescu, presedintele Asirom VIG.

La polul opus, cu cele mai multe aparitii pozitive il gasim pe Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote si Romtelecom.

Raportul contine informatii selectate din cinci sectoare de piata (auto, banci, energie, asigurari, telecom). In total, au fost 6.984 de articole care au citat companiile in care conduc sefii din raportul mediaTrust.

Companiile cu cel mai mare numar de aparitii media au fost cele din sectorul bancar, urmare de cele din industria auto, carburanti, telecom si asigurari.

Companiile au fost selectate dintre lideri. Fiecare sector ales de mediaTrust este reprezentat de directorii executivi ai cinci companii:

Auto: Porsche – Brant Valmar, BMW – Bernd John, Mercedes-Benz – Michael Grewe, Ford – Jan Gijsen, Automobile Dacia – Jerome Olive

Banci: Banca Transilvania – Robert Rekkers, BCR – Dominic Bruynseels, BRD SocGen – Guy Poupet, CEC Bank – Radu Ghetea, Raiffeisen Bank – Steven van Groningen

Carburanti: Petrom – Mariana Gheorghe, Rompetrol – Saduokhas Atashovich Meraliyev, Lukoil – Maxim Khitrov, Mol – Kinga Daradics, Agip – Sergio Pica

Asigurari: Astra Asigurari – Radu Mustatea, Allianz Tiriac Asigurari – Rangam Bir, Omniasig VIG – Constantin Marica, Asirom VIG – Mariana Diaconescu, Groupama – Sanda Nicoara

Telecom: Cosmote and Romtelecom – Stefanos Theocharopoulos, Orange – Jean-Francois Fallacher, Vodafone – Inaki Berroeta, RCS&RDS – Alexandru Oprea, UPC – Severina Pascu