- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Presa se vinde ieftin: Vezi cat a platit Sorin Freciu pentru Money Channel

12 Aug, 00:03 • marian.rujoiu
Dupa ce la inceputul anului trecut, Ringier Romania vindea Evenimentul Zilei si Capital pentru suma de 200.000 de euro, Sorin Freciu a platit pentru preluarea The Money Channel putin peste 5.000 de euro.
Presa se vinde ieftin: Vezi cat a platit Sorin Freciu pentru Money Channel

Cel putin aceasta este suma declarata intr-o hotarare a companiei, inscrisa in Monitorul Oficial. 

Sorin Freciu, care pana la preluarea The Money Channel Consulting, respectiv pana in luna iunie, detinea 20% din capitalul social al postului de televiziune, a platit pentru preluarea integrala a companiei suma de 22.000 de lei, echivalentul a 5.200 de euro.

La sfarsitului lunii iunie, reprezentantii Realitatea Media i-au vandut lui Sorin Freciu intreaga companie, respectiv procentul de 80% din capitalul social al  The Money Channel.

Astfel, Sorin Freciu detine 2.500 de parti sociale, in valoare de 25.000 de lei, suma reprezentand intregul capital social.

La mai putin de doua luni dupa ce a cumparat postul de televiziune la un pret de autoturism ieftin, second hand, Freciu s-a vazut in imposibilitatea de a plati salariile unui numar de 100 de salariati.

Si asta pentru ca, dupa cum povestea recent demisionarul Dragos Nedelcu, fost vicepresedinte al consiliului de administratie al postului Realitatea TV si manager la The Money Channel, salariile nu au fost platite pentru ca postul nu a performat financiar.

Recent, Nedelcu afirma ca blocajele financiare ale postului de televiziune „tin strict de performanta financiara”.

„Din nefericire, in ultimele patru luni veniturile televiziunii au scazut semnificativ, motiv pentru care salariile lunii mai au fost platite intr-un procent de 50% din veniturile televiziunii, iar restul printr-o finantare a domnului Sorin Freciu si a mea”, afirma recent Dragos Nedelcu.

Problema salariilor restante pare a fi acum aruncata in curtea celor de la Willbrook, companie pe care Sorin Freciu vrea sa o convinga sa cumpere The Money Channel.

Willbrook International: Purtam discutii pentru preluarea Money Channel

Daiana Voicu, managing partner al Willbrook International, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca „purtam discutii pentru preluarea acestui post. In momentul in care vor fi concretizate vom face un anunt public”.

Aceasta a refuzat sa dea alte detalii referitoare la o posibila preluare.

Wilbrook este o corporatie internationala, care a luat fiinta in Marea Britanie, avand business-uri in imobiliare, sanatate sau consultanta.
[img=1937]Sorin Freciu [/img]
Paginademedia anunta joi, ca Willbrook va intra ca investitor la The Money Channel, post al carui management va fi preluat de Sorin Freciu, de la Realitatea Media.

La inceputul lui 2010, vanzarea brandurilor Evenimentul Zilei si Capital de catre Ringier Romania catre Bobby Paunescu, pentru suma de 200.000 de euro a starnit uimirea multor investitori. Si asta pentru ca suma parea una derizorie pe langa cel 1 milion de dolari, vehiculat la vanzarea cotidianului catre grupul de presa elvetian.

„In schimbul achizitiei publicatiilor Evenimentul Zilei si Capital, Societatea (n.r. Editura Evenimentul si Capital) va achita vanzatorului un pret total de 200.000 euro, ce urmeaza a fi achitat in doua transe, dupa cum urmeaza: i.suma de 100.000 euro care se va achita la data semnarii Contractului de Vanzare Cumparare; ii. suma de 100.000 euro ce va fi semnata la data finalizarii tranzactiei”, scrie in Monitorul Oficial.

Tot la inceputul lui 2010, fostul jurnalist Cornel Nistorescu prelua cu  „contract de licentiere” site-ul desfiintatului ziar, Cotidianul.

Cu toate ca Nistorescu vorbea de  „cumparea site-ului”, nu a fost vehiculata nicio suma de bani, iar proprietarul marcii si domeniului cotidianul.ro, F5 Webcorp, a dat faliment intre timp, asfel incat licentiatorul Casa Serafim, apartinand lui Nistorescu, nu a mai platit nici macar redeventele.