- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Solidaritate intre televiziuni: Vezi ce concurent intinde Realitatii TV o mana de ajutor

06 Sep, 13:51 • marian.rujoiu
Inedit in "afacerea Realitatea": proprietarul unei televiziuni concurente s-a oferit sa ajute postul lui Elan Schwartzenberg (foto), aflat in dificultate financiara. Vezi cine este "bunul samaritean".
Solidaritate intre televiziuni: Vezi ce concurent intinde Realitatii TV o mana de ajutor

Proprietarul Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, a justificat apelarea la insolventa pentru ca, de mai multe luni, institutia functioneaza cu conturile blocate, iar managementul nu a reusit sa achite TVA-ul si taxele la stat.

„In maximum 3 ani, ne propunem sa curatam toate problemele din trecut”, a spus Schwartzenberg, referindu-se la durata procedurii de reorganizare.

El a adaugat ca gaura financiara este mai mare azi decat in urma cu 4 luni, precizand ca nu este vorba numai de datoriile anterioare preluarii postului TV, ci si de cele din perioada iulie-august, in care nu s-au platit taxele salariale si nici TVA-ul.

Intrebat daca ia in calcul varianta falimentului, Schwartzenberg a spus „nu vreau sa pierd banii pe care i-am dat lui Vintu”.

Acesta a explicat ca „a doua criza prin care trecem ne obliga sa ne redimensionam, atat in ceea ce priveste echipamentele cat si personalul”.
[quote=Elan Schwartzenberg]Ne duceam intr-un haos daca nu luam aceasta masura[/quote]
Intrebat insa daca va recurge la concedieri, patronul Realitatea TV a vorbit despre necesitatea „replierii” si a orientarii la situatia reala, adaugand ca „vom fi nevoiti sa renuntam la personal, la unii dintre ei”.

In ceea ce priveste redimensionarea cheltuielilor legate de echipamente, Schwantzenberg a afirmat ca a fost sunat de Camelia Voiculescu, proprietara „Antenelor”. Concurenta numarul 1 a postului Realitatea TV si-a oferit sprijinul, spunand ca ii sta la dispozitie cu echipament, content sau „orice forma de ajutor”.

Referitor la reorganizarea judiciara a companiei, patronul Realitatii a spus ca aceasta a fost convenita impreuna cu managerul Sebastian Ghita, care s-a aratat total de acord cu adoptarea procedurii.

Cei doi au luat chiar in calcul incheierea unui alt contract de management.

De asemenea, patronul Realitatii a spus ca este un mare creditor al postului de televiziune. Pe de alta parte, a mentionat ca toate cheltuielile de functionare din ultimele luni au fost platite de Sebastian Ghita.