- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Sony Pictures Television preia controlul companiei romanesti de media Cable Direct. Ce urmeaza?

17 Nov, 12:08 • emanuel.ceciu
Sony Pictures Television (SPT), divizie a japonezilor de la Sony, a preluat 51% din compania romaneasca Cable Direct, regia de media a grupului Centrade SUA, conform reprezentantilor Cable Direct. John Florescu, fost actionar majoritar, va ramane in companie, fara a avea insa rol executiv.
Sony Pictures Television preia controlul companiei romanesti de media Cable Direct. Ce urmeaza?

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

SPT preia astfel controlul firmei romanesti ce are in portofoliu canale precum AXN, AXN Sci-Fi, AXN Crime sau Viacom si Turner.

Fostul actionar majoritar, John Florescu, va ramane in companie ca director nonexecutiv detinand 49% din actiuni, in timp ce managementul este detinut de Bogdan Lazarescu si Florin Visenescu, acestia conducand o echipa de vanzari care are baza in Bucuresti, conform oficialilor Cable Direct.

Numarul de angajati al companiei este in prezent de 15. „Este posibil ca, incepand cu 2011, pe fondul dezvoltarii companiei, sa angajam mai multi oameni”, spune pentru DailyBusiness.ro Simona Stan, marketing manager al Cable Direct.

Eddie Nelson, senior vicepresedinte pe Europa al SPT spune ca „investitia in Cable Direct reprezinta oportunitatea clara de a vinde in mod direct publicitate pe canalele din Romania. Faptul ca noi avem expertiza pe vanzari, combinat cu prezenta locala puternica a Cable Direct ne indreptateste sa credem ca putem creste veniturile publicitare in viitor”.

John Florescu adauga faptul ca „Suportul SPT, jucator global, este un punct foarte important in cresterea business-ului nostru. Parteneriatul ne permite sa capitalizam mai eficient piata de advertising locala”.

Cable Direct a generat in 2009 afaceri de 2,9 mil. euro, conform site-ului Ministerului de Finante. Compania a inregistrat pierderi de aproape 50.000 euro.