- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Top 3 companii de iGaming din România

28 Feb, 10:37 • Adrian Popovici
Top 3 companii de iGaming din România

România este o țară unde industria iGaming ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește aducerea de venituri la bugetul de stat. Foarte bine dezvoltată, continuă să fie într-o creștere de la un an la altul datorită unor companii de top care știu ce trebuie să le ofere jucători exact ceea ce aceștia își doresc, iar efortul este recompensat. Cel mai bine se vede prin cifre.Numărul jucătorilor români pasionați de jocuri de noroc crește anul, iar unul dintre merite îl au companiile de succes care oferă acestei piețe tot ceea ce îi trebuie pentru a mulțumi pe toată lumea. Astfel, atât pe partea de cazinou, cât și pariuri online Romania anumite companii puternice au reușit să se impună, motiv pentru care s-au instalat în frunte, iar cifrele privind veniturile confirmă această supremație. Astfel, top 3 jucători importanți din piața jocurilor de noroc conform veniturilor obținute sunt Loteria România, Superbet și MaxBet. Ce au acestea special și de ce prind atât de mult la public?

Loteria Română

Oamenii speră mereu la câștiguri ușoare cu efort minim, iar Loteria Română este o companie care organizează jocuri de noroc care se bucură de succes de foarte mult timp. Cel mai de succes rămâne 6 din 49, joc unde se acordă ocazional premii de ordinul milioanelor de euro. Datorită popularității serviciilor sale, Loteria Română a decis ca din 2 iulie 2009, în fiecare săptămână să aibă loc două trageri la sorți. Joia și duminica, românii care au pariat pe Loto 6/49, Loto 5/40, Joker stau cu sufletul la gură în speranța că vor avea pe bilete numerele câștigătoare.În ceea ce privește cifrele, din 2019 și până în 2022, cifrele companiei Loteria Română au crescut considerabil. De la 1,099 milioane lei, cifrele au crescut la 1.167,6 milioane de lei, venituri obținute și este una dintre cele mai vechi companii deținute de statul român. A fost fondată în anul 1906.

Superbet

Un important jucător pe piața de jocuri de noroc din România, Superbet este prima companie românească care a fost premiată trei ani consecutivi cu titlul de Cel mai bun operator de pariuri sportive din Europa Centrală și de Est. Fondată în anul 2008, primele recompense importante au venit după aproximativ zece ani, timp în care a reușit să se extindă la nivel național, fiind compania cu cele mai multe săli de jocuri la nivelul țării noastre.Unul dintre cei mai importanți de jocuri de noroc și din mediul online, Superbet România se aflată pe locul al doilea în top 3 cele mai importante companii din industria jocurilor de noroc din România când vine vorba despre veniturile obținute din 2019 și până în 2022. Dacă în 2019 reușea să aibă doar 593 milioane de lei, în 2021 deja creștea la 698,8 milioane de lei, iar în 2022 a explodat la 844,9 milioane de lei.MaxBetCompania Maxbet în România a început în anul 2002, atunci când a deschis prima sală de jocuri. Era doar un test pentru a testa și piața românească după ce avea experiență în Ucraina și Rusia. Lucrurile au mers lent câțiva ani, dar din 2005 a crescut profitul și numărul locațiilor deschise. În 2010 erau 44 de săli deschise, iar cu timpul operatorul a răspuns pozitiv cerințelor și trendului de la vremea respectivă, dezvoltând o platformă online foarte bine pusă la punct.Experiența online-ului s-a dovedit o mișcare înțeleaptă pentru Maxbet, deoarece veniturile obținute au crescut foarte mult din anul 2022 față de 2021. În anul 2019 veniturile erau de 489.1 milioane de lei, iar în 2021 doar 395 milioane de lei. Anul 2022 s-a declarat cel mai bun an al companiei care a ajuns la 563.6 milioane de lei ca venituri.Loteria Română, Superbet și Maxbet au fost declarate cele mai de succes companii din industria jocurilor de noroc din România datorită veniturilor obținute, însă încep să aibă concurență serioasă din partea celorlalți operatori care au intrat mai recent pe piață.