- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Tot mai multi romani cu ochii pe „MasterChef”: Audienta de 3 milioane de oameni in minutul de aur

11 Apr, 13:26 • ioana.mucenic
Aproape 3 milioane de romani au urmarit emisiunea "MasterChef", difuzata marti seara, la Pro TV, postul ramanand astfel lider de audienta, pe intreg intervalul de difuzare, respectiv 20.26- 22.29.
Tot mai multi romani cu ochii pe MasterChef:  Audienta de 3 milioane de oameni in minutul de aur

Astfel, 3 milioane de romani au urmarit competitia de la Pro TV in minutul de maxima audienta, respectiv 21.49, atunci cand emisiunea a inregistrat pe publicul sau tinta un varf de 19,3 puncte de rating si 41,8 % cota de piata, de aproape 5 ori mai mult decat Antena 1 cu numai 4,3 puncte de rating si 9,2 procente din cota de piata.

Si saptamana trecuta televiziunea a fost lider de audienta cu acelasi format, cand pe 3 aprilie a inregistrat, la ora 22.13 pe publicul sau tinta un varf de audienta de 16,2 puncte de rating si 32,8 % cota de piata.

Ieri seara insa emisiunea a fost lider de audienta pe intreg intervalul de difuzare, 20.26-22.29, pe toate categoriile de public. 

Astfel, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, Pro TV a obtinut o audienta medie de 14,5 puncte de rating si 33,8 procente din cota de piata, in timp ce Antena 1 a obtinut de aproape trei ori mai putin, respectiv 5,9 puncte de rating si 13,7 procente din cota de piata. 

Pe publicul din mediul urban ”MasterChef” a condus cu o medie 12,2 puncte de rating si 24,5 % cota de piata, fata de Antena 1 care a obtinut 5,8 puncte de rating si 11,6 % cota de piata. 

La nivelul intregii tari, Pro TV a condus topul audientelor cu o medie de 11 puncte de rating si 22,1 procente din cota de piata, fiind urmat de Antena 1 cu 6,6 puncte de rating si 13,4 % cota de piata.  

Concurentii de la ”MasterChef” au avut de trecut marti seara, printr-o proba eliminatorie, care le-a testat creativitatea, apoi a urmat testul-provocare “cutia misterelor” ce le-a pus la incercare la un alt nivel imaginatia, iar la final au pregatit un preparat specific bucatariei frantuzesti. 

Tot marti seara s-a decis numele celor 21 de concurenti care au pasit in bucataria ”MasterChef” si tot aseara unul dintre ei a si parasit competitia. 

Ingredientul “vedeta” pe baza caruia concurentii s-au straduit sa pregateasca o farfurie demna de “MasterChef” a fost oul. Concurentii au avut la dispozitie numai 5 minute in care sa-si aleaga ingredientele ajutatoare  si doar o jumatate de ora pentru prepararea unei farfurii cu care sa-i impresioneze pe jurati. 

La finalul probei, juriul a decis care au fost cei 21 de concurenti demni sa intre in cel mai dorit loc, bucataria “MasterChef”. 

Acestia sunt Mehrzad Moghazehi, Iris Alexandru Lungu, Petru Buiuca, Alexandru Cirtu, Andreea Moldovan, Simona Paslaru, Flavia Meterez, Izaura Claudia Nitoi, Bogdan Alexandrescu, Gabriel Nicolae Godeanu, Bogdan Lupoiu, Alexandru Petricean, Sidia Sissoko, Mihai Stanescu, Mariana (Mimi) Nicolae, Liliana Popa, Dorin Mandache, Cristian Papusoiu, Mihai Merisanu, Aurelia Faur si Magdalena Roxana Nicolae.