- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

CFR, cel mai mentionat brand romanesc din blogosfera

07 Nov, 12:25 • mihaela.tudorancea
CFR - Caile Ferate Romane - este cel mai mentionat brand romanesc din blogosfera, potrivit Barometrului Blogosferei realizat de Zelist.ro, instrument de monitorizare a blogosferei si presei romanesti dezvoltat de compania TreeWorks, realizat pe un esantion de circa 21.000 de bloguri.
CFR, cel mai mentionat brand romanesc din blogosfera

Cel mai mentionat brand romanesc este CFR, din sectiunea transporturi, cu 847 de mentiuni, urmat de Hotnews.ro, din sectiunea online a mass-media, cu 788 de mentiuni si Mediafax, din sectiunea agentii de presa, cu 700 de mentiuni.

La sectiunea financiar si asigurari pe primul loc se afla BNR, cu 384 de mentiuni, urmat de BRD, BCR si CEC. Cele mai putin mentionate branduri din cadrul topului au fost din domeniul FMCG, unde cel mai vizibil este Ursus, cu 54 de mentiuni, din farmaceutice pe primul loc situandu-se SensiBlu cu 14 mentiuni si din moda, unde brandul Catalin Botezatu ocupa primul loc cu 23 de mentiuni, potrivit Barometrului Blogosferei, realizat de Zelist.ro.

La sectiunea TV, cele mai multe mentiuni le-a obtinut TVR, 608, urmat de ProTV, 509 mentiuni si Antena 1, 431 mentiuni. Cel mai mentionat radio din blogosfera este Europa FM, cu 113 mentiuni, pe cand cel mai mentionat ziar este Gazeta Sporturilor 511.

In ceea ce priveste blogosfera de pe plan local, in luna octombrie, dintre cele 21.119 bloguri monitorizate de ZeList.ro, 9.895 au publicat cel putin un articol (post). Comparativ cu luna septembrie, 119.353, numarul posturilor din luna octombrie este de 122.861, in crestere cu 3%. De asemenea, numarul de comentarii a crescut in luna octombrie cu 5,5%, respectiv cu 10.928 de comentarii de la 192.253 la 203.181.

ZeList este o platforma dezvoltata de TreeWorks care foloseste algoritmi complecsi pentru a determina cele mai importante bloguri din punctul de vedere al audientei si credibilitatii, precum si cele mai importante subiecte discutate in blogosfera.

TreeWorks are o experienta de peste 6 ani in web development si este detinut de 3 persoane fizice, Catalin Tenita, Emil Jinga si Ionut Buzoianu. Pe langa aceste proiecte, TreeWorks mai ofera solutii pentru Application Service Provider, Supply Chain Applications, productii multimedia, portale B2C, piete verticale, aplicatii software online.