- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Detinatorul MarketOnline.ro cauta investitor minoritar

03 Feb, 16:31 • mihaela.tudorancea
Grifon Group, compania care are in portofoliu site-ul de comert electronic MarketOnline.ro, este in negocieri pentru vanzarea unei participatii minoritare, potrivit declaratiilor lui Mugur Frunzetti, managing partner Grifon Group.
Detinatorul MarketOnline.ro cauta investitor minoritar

„Nu pot da acum mai multe detalii pentru ca nu le am. Inca nu am finalizat nimic. E normal ca in situatii economice de criza sa ne intereseze sa atragem capital. Cautam un actionar care sa aduca mai mult capital decat avem deja, dar nu intentionam sa vindem afacerea, este vorba doar despre o participatie minoritara”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mugur Frunzetti.

MarketOnline estimeaza pentru anul acesta afaceri de circa 17 milioane de euro, in crestere cu 10-30%, daca actuala situatie economica se va mentine, conform lui Frunzetti. Estimarea reprezinta o scadere abrupta fata de nivelul pronosticat anul trecut pentru 2009, de 28 mil. euro.

In 2008, MarketOnline a raportat afaceri de 13,3 milioane de euro, in crestere cu 142% fata de cele 5,5 milioane de euro raportate anul precedent, si o marja bruta de adaos comercial mediu la produsele comercializate de 8,8%, fata de 5% raportat in 2007, conform lui Frunzetti.

Principalii concurenti ai MarketOnline sunt eMag, care acopera circa 70% din piata de retail online autohtona, PCGarage, PCFun.ro si Cel.ro. Si eMag.ro se afla in negocieri cu privire la vanzarea unei participatii in cadrul companiei, potrivit unor declaratii ale lui Horia Manda, prim-vicepresedinte al fondului de investitii RAEF, posibil cumparator.

Resurse suplimentare

Domeniul marketonline.ro a fost mutat pe o alta firma (Zoso’s blog)
Mugur Frunzetti, MarketOnline: In 2009 vom creste cu 10-30%
Asesoft cere falimentul detinatorului Marketonline pentru neplata unei datorii