- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Fusu, Bestjobs: S-a dublat numarul de aplicari la job-uri

20 Jan, 14:27 • mihaela.tudorancea
Numarul de aplicari per job pentru ofertele de pe site-ul BestJobs s-a dublat in acest inceput de an, comparativ cu anul trecut, a spus pentru DailyBusiness.ro Calin Fusu, directorul general si unul dintre fondatorii companiei Neogen, care detine site-ul de recrutare.
Fusu, Bestjobs: S-a dublat numarul de aplicari la job-uri

„Probabil ca piata de recrutare online nu o sa mai creasca la fel de spectaculos ca si in anii trecuti. Cred ca pana acum (in anii anteriori – n.r.) a crescut cu 60-70%, iar de-acum incolo probabil va creste cu doar 30%. Insa nu se va inregistra o scadere”, a declarat Fusu.

Cu unele exceptii (vanzari, programatori – n.r.), oferta de job-uri este in scadere.

„Nu putem spune exact cu cat a scazut numarul de joburi fata de anul trecut, mai ales ca in luna decembrie si ianuarie erau oricum mai putine joburi disponibile. Pot insa spune ca numarul de joburi a scazut in unele domenii, precum finante, imobiliare, si in special joburile din PR si marketing. Pe de alta parte cererea de joburi in vanzari este la fel de puternica. La fel si cererea de programatori”, a precizat Fusu.

Potrivit acestuia, criza financiara poate fi privita si ca un lucru bun. „Este si buna si rea pentru companii. Reprezinta o oportunitate pentru firmele mari. Ele se vor putea folosi de criza pentru a-si creste cota de piata. Si pentru a gasi mai usor angajati buni”, a mai adaugat Fusu.

Compania Neogen a raportat in 2008 afaceri de 3 milioane de euro, cu 500.000 de euro mai putin decat estimarile anterioare, pentru anul acesta vizand afaceri intre 4 si 4,5 milioane de euro. Pe piata locala, compania este prezenta cu site-urile BestJobs.ro, Neogen.ro, colegi.ro, noi2.ro, neobizz.ro si doizece.ro.

Principalul competitor al BestJobs si liderul pietei de recrutare online este portalul eJobs. Atat eJobs cat si BestJobs au printre actionari fondul de investitii american Tiger.