- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google ar putea castiga 4 mil. dolari de la Oracle

08 Jul, 22:34 • adrian.mihaltianu
Oracle a castigat in instanta daune de doar 150.000-200.000 de dolari de la Google intr-o disputa privind incalcarea de patente, insa grupul de internet cere producatorului american de software cheltuieli de judecata de 4 milioane de dolari.
Google ar putea castiga 4 mil. dolari de la Oracle

Chiar daca a pierdut acest proces, Google considera ca merita sa primeasca aceste milioane de euro ca urmare a cheltuielilor suportate pe parcursul procesului.

Disputa dintre gigantul web Google si Oracle, al doilea mare producator de software la nivel global, a vizat posibila incalcare a patentelor Oracle pentru Java de catre platforma Android.

„Google a castigat in privinta unei parti substantile a litigiului. (Oracle, n.r.) nu a recuperat daunele pe care le cerea in acest litigiu. In consecinta, Google este partea castigatoare si are dreptul sa-si recupereze costurile”, a afirmat Google intr-un document transmis justitiei americane, citat de [url= http://allthingsd.com/20120707/google-slaps-oracle-with-4-million-legal-bill/ ]All Things Digital[/url].

Costurile totale se ridica la circa 4 milioane de dolari, care includ costuri de circa 143.000 de dolari pentru transcripturi, cheltuieli de 987.000 de dolari cu experti ceruti de instanta si 2,9 milioane de dolari reprezentand costuri legate de obtinerea, organizarea si copierea documentelor folosite in proces.