- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Orange Romania \”se ia la tranta\” cu WordPress si Blogspot si lanseaza propria platforma de blogging

04 Nov, 14:27 • emanuel.ceciu
Operatorul Orange Romania este prima companie telecom locala ce a lansat o platforma de blogging proprie, similara cu Wordpress sau Blogspot, aceasta putand fi accesata atat de pe computere cat si de pe telefoane mobile. Serviciul este gratuit, iar clientii Orange care acceseaza blog-ul direct de pe telefonul mobil vor plati traficul WAP sau Internet corespunzator pachetului de date activat.
Orange Romania \se ia la tranta\ cu Wordpress si Blogspot si lanseaza propria platforma de blogging

Platforma de blogging, pe care o puteti accesa aici, permite crearea de blog-uri ce pot fi personalizate in functie de structura, culori, bannere, titlu, aspectul pe WAP sau pe web. Blog-urile se pot actualiza inclusiv prin trimiterea unei imagini prin mesaj multimedia la numarul 2564. Imaginea din respectivul mesaj va aparea pe blog-ul utilizatorului care a trimis mesajul multimedia. Acesta este de altfel o optiune valabila doar pentru clientii de telefonie Orange care au serviciul MMS activat.

„Peste 900.000 de mesaje se publica pe bloguri zilnic in toata lumea, iar in Romania rata de utilizare a Internetului este in crestere. Prin lansarea Orange blog ne propunem sa ne apropiem de cei care folosesc intens Internetul pentru a comunica cu prietenii si cu familia si care sunt atrasi de cele mai noi tehnologii. Acestora le oferim acum un serviciu practic, care poate fi accesat de la calculator, dar si in conditii de mobilitate, prin telefonul mobil”, a declarat Cristina Caian, product manager Orange Romania.

Orange blog ofera posibilitatea de cautare si de vizualizare a celor mai noi bloguri si de a fi la curent cu cele mai noi mesaje prin optiunea RSS. Cei care creeaza un blog primesc automat si un cont pentru Share Box, serviciul de continut generat de utilizatori, lansat de Orange in 2008. De asemenea, vizitatorii site-ului pot vota blogul favorit in clasamentul „top bloggers” disponibil pe platforma Orange.

Jeremy Morris, head of direct marketing al Orange UK, a subliniat intr-un scurt interviu pentru DailyBusiness.ro importanta in crestere a online-ului in strategia globala a operatorului telecom.

Principalii concurenti ai Orange Romania sunt Vodafone, Cosmote sau Romtelecom si RCS&RDS.