- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

PCFun.ro a preluat domeniul 24pc.ro

29 Jan, 11:22 • mihaela.tudorancea
Compania FitDistribution, detinuta de omul de afaceri Marius Ghenea, a preluat, prin intermediul PCFun.ro, domeniul 24pc.ro, potrivit unui anunt al companiei.
PCFun.ro a preluat domeniul 24pc.ro

„Fit Distribution este interesata sa realizeze consolidari pe piata de e-commerce din Romania, iar o asemenea perioada este potrivita pentru a materializa primele achizitii de domenii si site-uri”, a declarat Marius Ghenea, presedintele si detinatorul companiei Fit Distribution.

Compania se afla, in prezent, in discutii cu mai multe site-uri pentru o eventuala preluare totala, sau partiala, insa majoritara, a companiilor respective. „Din pacate, in mai multe situatii care au aparut pana acum, inclusiv situatia lui 24pc.ro, am constatat ca exista tot felul de probleme financiare si de business nerezolvate sau care prezinta riscuri mari pentru un investitor serios, situatie in care o tranzactie clasica, anume preluarea companiei, este imposibila. Astfel ca, mergem pe diverse alternative, oriunde intre achizitia site-ului propriu-zis si a resurselor sale, pana la achizitia simpla a domeniului de Internet”, a precizat Ghenea.

24pc.ro a fost unul dintre primele 20 de site-uri e-commerce specializate in IT din Romania in 2008, potrivit lui Marius Ghenea, acesta fiind si motivul principal de interes. Potrivit trafic.ro, 24pc are in medie circa 40.000 de vizitatori pe luna.

„Cred ca, intr-o asemenea perioada de criza, consolidari ca aceasta sunt utile deoarece, punand impreuna mai multe site-uri sub o singura umbrela, cu un investitor serios si o echipa buna, se pot optimiza costurile si, astfel, putem sa ne pozitionam pentru a trece cat mai bine aceasta perioada de criza la nivelul general.

In ceea ce priveste celelalte achizitii de site-uri online, Marius Ghenea a precizat ca se afla in discutii relativ avansate si cu alte site-uri, insa deocamdata toate aceste negocieri sunt in stadiu de confidentialitate.

Magazinul online PCFun.ro a realizat in ultimul trimestru al anului 2008 afaceri de circa 8,5 milioane de dolari, incheind anul cu venituri de circa 14,5 milioane de dolari, in crestere cu 95% fata de 2007.