- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Proprietarul MarketOnline spune ca are mai multe oferte pentru o achizitie

06 Feb, 12:21 • mihaela.tudorancea
Grifon Group, compania care are in portofoliu site-ul de comert electronic MarketOnline.ro, neaga faptul ca se afla in discutii cu grupul de companii Alliance Royal, cu activitati in domeniul distributiei si al retailului de produse IT&C, insa a precizat ca, saptamana aceasta, s-au mai aratat interesate de achizitie alte patru companii.
Proprietarul MarketOnline spune ca are mai multe oferte pentru o achizitie

„Dupa ce am declarat ca suntem interesati sa atragem un investitor am mai primit patru telefoane de la diverse companii din piata, care s-au aratat interesante de acest subiect. Suntem totodata si in discutii cu un fond de investitii, insa negocierile merg foarte greu. Cu ei am inceput negocierile inca din 2008”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mugur Frunzetti, managing partner Grifon Group.

Potrivit unor surse din piata, citate de Business Standard Grifon Group s-ar fi aflat in negocieri cu Alliance Royal, informatie infirmata de Mugur Frunzetti. „Suntem parteneri cu Alliance Royal, ne intelegem bine, insa nu am discutat niciodata despre o posibila preluare a afacerilor noastre”, a spus el.

Printre companiile interesate nu se afla insa Dante International, operatorul primului jucator pe piata locala de online, eMag.ro, sau Fit Distribution, compania care opereaza magazinul PCFun, detinuta de omul de afaceri Marius Ghenea.

„eMag.ro este ea insasi in negocieri pentru a fi cumparata si nu cred ca este prea interesata de achizitii, iar Marius Ghenea este un investitor foarte bun, care doreste sa cumpere ieftin si sa vanda scump. Noi nu ne vindem insa ieftin, asa ca nu cred ca ar putea fi interesat de noi”, a precizat Frunzetti.

Desi cauta in continuare investitor, Grifon Group se afla momentan in negocieri privind realizarea unei fuziuni cu Azerty Distribution, detinatorul magazinului online Azerty.ro. Astfel, va rezulta o companie care va detine 3 magazine online, Azerty.ro, detinut de Azerty Distribution, MarketOnline.ro si Mediadot.ro, detinute de Grifon Group. Conform lui Frunzetti, noua companie va avea o cota de piata de 15% pe segmentul vanzarilor online de IT&C.

Negocierile dintre Grifon Group si Azerty Distribution ar urma sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii februarie, prin fuziunea celor doua companii, conform sursei citate.

Resurse suplimentare:
MarketOnline ar putea fuziona cu Azerty Distribution