- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Retelele sociale se intorc impotriva presedintelui: \”Ba\’se scumpesc toate\”, \”Scaderea salariilor. Asteptam scaderea guvernului. Mai repede\”

07 May, 13:10 • emanuel.ceciu
Retelele sociale si blogosfera au atins si in Romania un numar remarcabil de utilizatori, insusi presedintele Traian Basescu apeland la aceste canale in perioada alegerilor. Acum, Internetul se intoarce impotriva sa, a guvernului Boc si, in general, a masurilor luate de autoritati. Utilizatorii retelelor sociale comenteaza masurile anuntate ieri de presedinte - cu non-conformism si ironie, uneori chiar violenta.
Retelele sociale se intorc impotriva presedintelui: \Ba\'se scumpesc toate\, \Scaderea salariilor. Asteptam scaderea guvernului. Mai repede\

Twitter

Mesaje ironic-amuzante abunda pe fluxul de microblogging Twitter.

„Scaderea salariilor. Asteptam scaderea guvernului. Mai repede”, spune userul Paidece. Utilizatorul Petreanu subliniaza un titlu posibil Ba’se scumpesc toate!” in timp ce Michelle_Balan „exclama” pe Twitter „Tara te vrea! Te vrea plecat!”.

Zoso gaseste o latura pozitiva a masurilor guvernamentale – „Oferta de nerefuzat! Salarii cu discount 25%!”, iar Andymihail se intreaba, semi-retoric, daca scad si salariile parlamentarilor. Scarlatescu intreaba cu umor pe reteaua Twitter „Pana la cat a durat isteria de la TV aseara? S-a sinucis cineva in direct dupa celebrul 25%?” iar Orlando Nicoara se intreaba si el „Oare Basescu a ales sa reduca pensiile pentru ca pensionarii sunt votanti obisnuiti de PSD?”. Raspunsul vine de la AlexDumitru „Sa-i invete minte ca n-au votat cu cine trebuia :))”

Mesajele acide nu intarzie sa apara si ele pe retea. Dragos Grijincu: „15% la pensii, -25% la salarii: „Sa traiti bine!” Si cu asta am spus tot” si „Eh asta e doar inceputul … mai mult ca sigur se vor pune si cu impozite mai mari pe orice”, comentarii care nu au ramas fara ecou. EusebiuMe subliniaza ca „afacerile cu statul incep sa scartaie bine. Intarzieri la plata ale primariilor mult mai mari de 6-8-10 luni” in timp ce piticu21 anunta ca „deja au inceput protestele, cativa zeci de sindicalisti in fata Guvernului acum”. La o ora matinala, Andymihail, acid, spune ca a „crezut ca am visat discursul chiorului, dar nu, e pe bune”.

Serbanmedia este unul dintre utilizatorii care totusi sustine hotararea guvernantilor „Eu sunt singurul care e de acord cu reducerea salariilor bugetarilor?”.

Facebook
[img=681][/img]
Costin Staicu lanseaza o intrebare pe baza unei fotografii (vezi foto alaturata – n.r.). Prietenii raspund prompt. „25 de ani de regres? 25 de ani de bataie de joc?”, spune Donna Elena, in timp ce tot Staicu vine cu un „banc” ce se potriveste momentului – „Cand te poate face Guvernul Boc milionar? R: Cand esti miliardar!”.

Andrei Badin comenteaza intr-un post pe marginea faptului ca Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, l-ar fi facut pe premierul Emil Boc mincinos. „Isarescu ii spune lui Boc ca e mincinos. Ce face Boc? Comanda un sondaj in valoare de 100.000 de euro ca sa afle ce parere au romanii despre el. Eu zic sa ii dam cu un ou in cap si sa il trimitem la Rachitele, unde sa sa rascheteze Caminul Cultural pentru care a virat din banii nostrii 200.000 de euro”. Acest post a primit peste 50 de comentarii. „Incredibil… tara tuturor posibilitatilor. De fapt, cred ca Boc vroia sa le dea operatorilor de sondaj de munca ca sa nu moara de foame saracii, si de acolo a pornit ideea”, spune Jorl Ilariana Maria, in timp ce informatia este disecata pragmatic de userul Danut Munteanu: „Nu am auzit inca de vreo cercetare calitativa mai scumpa de 50.000 euro. Dar, pe de alta parte, daca o scena poate sa coste 75.000 de euro, cred ca un sondaj de 100.000 euro e chiar chilipir!”.

Adriana Petrescu vine cu o optiune viabila, in conditiile in care Facebook are deja peste 1,2 milioane de utilizatori in Romania „Eu zic sa il scutim de plata si sa-l sfatuim sa isi faca pagina pe Facebook, astfel va afla din surse sigure parerea noastra”.

Alin Popescu anunta pe Facebook inceputul grevelor. „Astazi, 7 mai a.c., Federatia Operatorilor Romani de Transport organizeaza o ampla actiune, la nivel national, ce se va derula in intervalul orar 14:00-14:15. Actiunea consta in oprirea, pentru 15 minute, a intregii activitati, atat in autobaze, autogari, cat si pe traseu”. Ion Vaciu anunta ca Romania a aparut a doua oara intr-o zi in Financial Times, din pacate intr-o stire negativa. „A doua prezenta a Romaniei pe ziua de azi in FT. Pe scurt, suntem o tara corupta, condusa in trecut, ca si azi, de aceeasi gasca de politicieni ce promit in opozitie ca lupta cu coruptia iar cand ajung la butoane se aliaza cu maestrii coruptiei”.

Tu ce parere ai? Comenteaza aici!