New Media

Ringier preia eJobs. Vezi cati vizitatori vor castiga elvetienii

30 Mar, 12:03 • marian.rujoiu
Grupul elvetian Ringier, unul dintre cele mai mari business-uri de media internationale, prezente si pe piata din Romania, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Ejobs Group S.A., companie care opereaza eJobs.ro, portalul cu oferte de locuri de munca.
Ringier preia eJobs. Vezi cati vizitatori vor castiga elvetienii

“Prin aceasta tranzactie, Ringier Romania isi creste cota de piata in domeniul digital, directie strategica a Grupului”, se arata intr-un anunt al Ringier.

Astfel, Ringier preia 70% din actiunile Ejobs Group S.A. Acest pachet cuprinde majoritatea actiunilor detinute de catre cei doi fondatori locali ai eJobs, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, precum si intregul pachet de actiuni detinute de catre un investitor financiar.

Cele doua parti implicate nu au facut insa publica suma tranzactiei.

Dupa finalizarea tranzactiei, cei doi fondatori locali vor ramane in companie in calitate de actionari minoritari si vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro.

Potrivit datelor aferente lunii ianuarie 2012, eJobs.ro inregistreaza mai mult de 1,7 milioane de vizitatori unici pe luna.

Reprezentantilor Ringier Romania sustin ca achizitia este in linie cu strategia globala a grupului de presa, de dezvoltare in zona digitala, in special in sectorul transaction based al pietei online.

Mihnea Vasiliu, general manager Ringier Romania a declarat ca achizitia eJobs.ro reprezinta urmatorul pas strategic pentru companie de crestere a cotei de piata in businessul digital.

„Ejobs este o companie foarte profitabila si prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia pe piata online romaneasca”, a adaugat Vasiliu. 

Ultima achizitie de proportii a Ringier in Romania a fost in vara anului trecut, cand elvetienii au cumparat grupul de Edipresse.

Ringier si-a inceput activitatea in Romania in 1992 si este in prezent, cu cei aproximativ 400 de angajati ai sai, cea mai mare companie internationala de publishing din tara.

Ringier Romania detine peste 30 de produse tiparite si online, print care tabloidul Libertatea, revistele Elle sau Unica.

Grupul Ringier are investitii importante in print, statii de radio si productii de televiziune.

Din portofoliul sau fac parte, de asemenea, platforme web si de telefonie mobila, precum si tipografii. Grupul Ringier a fost fondat în anul 1833.